Sâmbătă, un spectaculos incident rutier a avut loc la Bradu. Iniţial s-a anunţa că două autoturisme s-ar fi tamponat şi că ar fi vorba despre două victime, la faţa locului fiind trimise o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Bradu.
Maşina era goală
Spre surpriza lor, salvatorii au constatat că era vorba despre o singură maşină răsturnată pe pavilion, dar nicio persoană nu era prin preajmă. Din verificările poliţiştilor a rezultat că Florin Z, de 48 de ani,din localitate, circula cu un Mercedes. Cel mai probabil pentru că nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, carosabilul fiind şi alunecos de la burniţă, la ieşirea spre Pârvu Roşu a pierdut controlul asupra volanului. În acest context, autoturismul a derapat violent, a „muşcat”, cum zic şoferii, din acostament şi s-a răsturnat cu roţile în sus pe marginea şanţului. Întrucât automobilul era gol, oamenii legii l-au căutat pe proprietar.
Răsturnarea l-a speriat
Acesta era acasă, nu fusese rănit, are permis de conducere şi nu consumase alcool. Deoarece incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit legii bărbatul trebuia să se prezinte în termen de 24 de ore la biroul rutier pentru a declarat incidentul. Ceea ce s-a şi întâmplat în cursul după-amiezii aceleiaşi zile. El a declarat că, speriat de experienţa prin care a trecut, nu a rămas la locul incidentului şi a plecat acasă, urmând să vină ulterior ca să-şi recupereze maşina. Fiind vorba despre contravenţie, cel în cauză a fost amendat cu 870 lei pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Aşa cum am precizat şi cu alte ocazii, neadaptarea vitezei este una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere. Cazul de faţă este unul fericit, şoferul scăpând teafăr, dar au existat situaţii unde urmările au fost dintre cele mai grave. Având în vedere că, în ciuda temperaturilor exterioare, totuşi ne îndreptăm cu paşi repezi spre sezonul rece, le reamintim conducătorilor auto că trebuie să-şi doteze vehiculele cu anvelope de iarnă, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum etc şi nu în ultimul rând să nu se urce la volan după ce au consumat alcool.