Acasă / EVENIMENT / Argeșul, parte din “România Atractivă”

Argeșul, parte din “România Atractivă”

Argeșul, parte din “România Atractivă” – platforma digitală lansată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru promovarea turismului!

Miercuri, 15 mai, a avut loc evenimentul de lansare a platformei digitale “România Atractivă” creată în cadrul unui program național de susținere și promovare a turismului cultural-istoric, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 12 rute turistice care străbat țara noastră, cu 275 de obiective de vizitat, sunt promovate în platformă, având ca temă cetăți, castele, sate tradiționale, biserici și mănăstiri, gastronomie locală. Consiliul Județean Argeș s-a înscris în acest proiect, iar județul nostru este parte din programul “România Atractivă”. Argeșul este prezent în platformă în următoarele rute turistice:Ruta gastronomiei tradiționale românești, în care sunt promovate tradițiile gastronomice argeșene din Aninoasa și Valea Mare-Pravăț.

Ruta bisericilor de lemn, în care sunt incluse patru biserici din Argeș:
Biserica de lemn ”Adormirea Maicii Domnului” din Glâmbocu
Biserica de lemn ”Înălțarea Domnului” – Jupânești
Biserica de lemn ”Nașterea Domnului” – Călugărița, Leordeni
Biserica de lemn ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Bărbălătești.
La propunerea autorităților publice locale, au fost integrate în platformă și următoarele obiective turistice din Argeș:
În ruta culelor – Ansamblul Cula Sfântul Mina – Orchidan, Ștefănești
În ruta bisericilor de lemn – Biserica de lemn „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Dragoslavele
În ruta satelor cu arhitectură tradițională este prezentată comuna Nucșoara.
Prin platforma digitală România Atractivă, turiștii români și străini pot să descopere noi destinații de călătorie în țara noastră. Platforma se regăsește în format website (https://romania-atractiva.ro) și aplicație mobilă de travel. Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Proiectul de promovare a celor 12 rute turistice și culturale include dezvoltarea platformei online în care este încărcat conținut original despre obiectivele culturale alese, crearea unei infrastructuri de semnalizare în teren, prin amplasarea de indicatoare turistice, promovarea obiectivelor mai puțin cunoscute, dar cu o mare valoare istorică și culturală pentru România și pentru întreaga Europă.
Programul România Atractivă este coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și are o valoare de 36.356.328,86 lei. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar principalii beneficiari sunt autoritățile locale, alături de turiștii români și străini.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

articolelor pirotehnice

Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți oameni și pentru animale!

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: “Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar