Ziua naţională fără tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie în scopul sensibilizării populației României în ceea ce privește beneficiul renunțării la fumat.
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a acestei zile, prin activități derulate la nivel naţional și măsuri specifice menite să informeze și să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive determinate de fumat în general. Astfel, ANA, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, va desfășura o campanie de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului, 2021 fiind anul în care mesajul campaniei constă în angajamentul de renunțare la fumat.
Pentru a marca evenimentul, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș va desfășura în mediul online activităţi de informare, educare si conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun în mediul școlar din judeţ prin informarea elevilor și cadrelor didactice având ca motto „De azi, mă las de fumat” şi ca temă beneficiile renunțării la acest viciu.
Fumatul este responsabil pentru opt milioane de decese anual, iar studiile efectuate în perioada pandemiei Covid-19 au demonstrat că persoanele care fumează au o predispoziție mai mare decât nefumătorii de a dezvolta simptome mai severe de infectării cu SARS-CoV-2, astfel încât milioane de fumători au luat în considerare renunțarea la fumat. Cu o prevalenţă de 58,3%, România ocupă locul al nouălea în clasamentul european în ceea ce priveşte consumul de tutun.
Potrivit statisticilor întocmite de specialişti, cea mai mică vârstă de debut declarată a fumatului a fost de şase ani, iar media vârstei de debut este de 18,6 ani.
Tag-uri- . 24 A campanie de informare foto fotopress fotopress-24 fotopress-24.ro fotopress24 Joi r
Citeşte şi ...
Accident rutier pe A1, sensul spre Pitești
Accident rutier produs pe Autostrada A1, sensul spre Pitești, zona Pasarela Cireșu, în care sunt ...