Azi, la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Pitești a avut loc prezentarea Raportului de evaluare a activităţilor desfăşurate în anul 2022.
CRPECA Pitești, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeș şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Argeș şi Valcea.
Pe întreg parcursul anului trecut, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Pitești a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri
de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri.
Astfel, CRPECA Pitești a defăşurat 116 activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate și 462 de activități punctuale de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, de care au beneficiat 10.584 de persoane.
În cursul anului trecut, la nivelul CRPECA Pitești au fost înregistrați 208 beneficiari – 89 beneficiari la nivelul județului Argeș, și 119 la nivelul județului Valcea, cărora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică. Dintre aceștia, 51 de beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă), iar 52 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă. În 2022, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către
specialiștii CRPECA Pitești două sesiuni de formare/instruire, având 180 de beneficiari – jandarmi, asistenți maternali, asistenți sociali, psihologi, educatori.
Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Pitești pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional
la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile în activitățile specifice.
Citeşte şi ...
Bărbat prins în flagrant delict când oferea spre vânzare droguri de risc
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. ...