Filarmonica Pitești închide joi, 15 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, stagiunea a XVI – a. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Hermann Szabolcs, va urca pe scenă, în premieră, Erzsébet Gódor. În program: P. Sarasate – Zigeunerweisen, D. Popper – Magyar rapszódia, N. Paganini – La Campanellá și F. Mendelssohn-Bartholdy – Suita „Visul unei nopţi de vară”, OP. 61.
Hermann Szabolcs a studiat dirijatul de orchestră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la Academia „Franz Liszt” din Budapesta și la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena. Fost dirijor la Teatrul de Operetă din Budapesta, este dirijorul Teatrului și al Operei din Szeged și dirijor permanent invitat al Filarmonicii Arad. A colaborat cu Orchestra Radio din Budapesta, Orchestra Simfonică din Miskolc, Orchestra Simfonică Danubia, filarmonicile din Cluj, Oradea, Satu Mare, Arad, Sibiu, Concerto Budapesta, Orchestra Simfonică Szolnok, Orchestra Simfonică Gödöllő, Orchestra Simfonică Monarchia, Orchestra Simfonică Alba Regia, Orchestra de Cameră Simplicissimus, Orchestra de Cameră Anima Musicae, Orchestra Simfonică din Szegedin, Teatrul Național din Oradea. În 2018, la Concursul Internațional „Doráti Antal”, a fost ales printre cei mai buni 20 de dirijori. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunea precedentă.
Profesor la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, Erzsébet Gódor are un reperoriu vast, de la Renaștere la lucrări contemporane (cu unele aranjamente proprii pentru tineri interpreți și profesioniști), muzică populară maghiară și improvizație. În 2009 cîștigat Marele Premiu la Concursul Național „Aladár Rácz Cimbalom” și, în 2013, Premiul I și un premiu special pentru cel mai bun interpret la Concursul Internațional de Cimbalom din Cehia. A cântat numeroase premiere mondiale și a susținut recitaluri în săli de concerte prestigioase din Ungaria, printre care Palatul Artelor, Academia de Muzică „Franz Liszt”, Opera Maghiară, Centrul Kodály, Centrul de Muzică din Budapesta. Aparițiile sale internaționale includ recitaluri solo și prezentări ale istoriei cimbalomului în mai multe orașe europene, asiatice și sud-americane. Din 2018, predă cimbalom clasic la Budapesta și, din 2010, este artistă a Teatrului de Operetă din Budapesta și Vígszínház. În ultimii ani, experimentează muzica pop cu cimbalom electroacustic.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.