Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional, concertul vocal-simfonic extraordinar, susținut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijor, Daniel Jinga. La cererea publicului revine, ca solistă, soprana Irina Baianț. În program: G. Rossini – Uvertura Bărbierul din Sevilla, G. Puccini – La Bohème „Quando m’en vo”, G. Bizet – L’Arlésienne „Farandola”, E. de Curtis – Non ti scordar di me, L. Delibes – Les Filles de Cadix, J. Brahms – Dans ungar nr. 5, E. Kálmán – Die Csárdásfürstin „Heia, Heia”, F. Lehar – Giuditta „Meine lippen sie kussen so heiss”, E. Doga – Vals Gramophone, Z. Kerestely – Copacul, G. Grigoriu – Muzica (din opereta Valurile Dunăriiֲ), J. Offenbach – Orfeu in infern „Can Can”, F. Loewe – I could have danced all night (din opereta My Fair Lady).
Daniel Jinga a absolvit liceul și Universitatea Națională de Muzică București. Cântă, în timpul facultății, cu cele mai importante coruri bucureștene, amintind „Madrigal”, „Preludiu” și corul Filarmonicii „George Enescu”. Înființează, cu ai săi colegi de generație, corul de Cameră „Accoustic”, alături de care susține numeroase concerte. Dintre soliștii invitați menționăm pe Valentina Naforniță, Teodor Ilincăi, Iustinian Zetea, Veronica Anușca, Oana Șerban, Irina Baianț. După debutul, în 2009, la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice București, susține spectacole-eveniment alături de Vlad Miriță, Smiley, Marcel Pavel, Felicia Filip, Phoenix, Iris ș.a. În 2012, în urma unui concurs, este angajat maestru de cor la Opera Națională București. A fost dirijor principal al orchestrei simfonice „Muntenia” din Târgoviște și director artistic al ONB. A susținut, cu Orchestra Metropolitană București, concerte la Ateneul Român, Opera Națională București, Sala Radio, Sala Palatului. Doctor în muzică, Daniel Jinga este manager interimar al Operei Naționale București. A mai concertat la Filarmonica Pitești, de Simfonia Lalelelor, într-un concert alături de trupa Phoenix și orchestra simfonică..
Cea mai prolifică tânără soprană a momentului, Irina Baianț interpretează mai multe genuri muzicale: pop-opera, musical, operetă, operă, bucurându-se de succes atât în țară, cât și peste hotare. În 2007 câștigă concursul internațional „Hariclea Darclée”. Din 2013, este invitata specială a marelui compozitor Vladimir Cosma, concertând în toate spectacolele sale, la Lille, Lyon, Rouen, Geneva, Paris, Moscova, la Kremlin, în prezența extraordinară a președintelui Rusiei, Vladimir Putin. A interpretat rolul principal în „Fantoma de la operă” și „My Fair Lady”, spectacole puse în scenă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Artist versatil, cu un vast repertoriu liric, soprana Irina Baianț a concertat cu orchestrele din Hamburg, Marsilia, Seul și a susținut recitaluri cu prilejul vizitei oficiale la București a prințesei Stéphanie de Monaco și a câștigării Turneului de la Wimbledon (2019) de către Simona Halep (ceremonia de primire a marii campioane). De asemenea, a fost invitată de marea soprană Mariana Nicolescu în numeroase proiecte.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro Prețul unui bilet este 50 de lei, sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.