Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters, participă, în premieră, ca solistă, violonista Natalia Pancec. În program: W. A. Mozart – Concertul pentru vioară și orchestră în La major nr. 5 și A. Dvorak – Simfonia a VIII-a .
Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la OverrijselsPhilharmonischdin Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti. În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.
Șef partidă la vioara I în orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București, Natalia Pancec a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” și Universiattea Națională de Muzică, ambele din București. Doctor în muzică, a cântat, ca solistă, cu filarmonicile din: Sibiu, Brașov, Bacău, Galați., Râmniu-Vâlcea, Orchestra Universității Naționale de Muzică București și Orchestra Simfonică București, colaborând cu dirijori de prestigiu ca: Nicolae Moldoveanu, Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Florin Totan, Dumitru Goia, Costin Adrian Grigore. Câștigătoare a numeroase premii (concursurile Paul Constantinescu, George Enescu și Jeunesses Musicales), violonista Natalia Pancec a susținut recitaluri în Sala „George Enescu” a UNMB, Aula Palatului Cantacuzino, Sala Dalles și Ateneul Român, cântând în compania pianistelor Verona Maier, Simona Strungaru și Taeko Ishinabe (Japonia), a chitaristului Maxim Belciug. Ca urmare a câștigării poziției de șef partidă, cântă pe o vioară Gennaro Vinaccia (din 1770), pusă la dispoziție de filarmonica din Bucureşti.
Ca urmare a faptului că la Pitești s-a depășit incidența de 4 la mia de locuitori, intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 50% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.