Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în faţa instanţei de judecată pe rolul căreia se află cel de al doilea dosar în care Nicolescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu.
Marţi, fostul preşedinte al CJ Argeş s-a aflat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene, în cazul reabilitării/construirii a două poduri din Căteasca, grav afectate de inundaţiile din 2005. El le-a declarat magistraţilor că e nevinovat şi că dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la opt ani de închisoare este unul politic. „Am experienţă, am fost preşedintele comisiei de control a SIE (în perioada 2001-2004 când a fost senator PSD de Argeş, n.r.), am noţiunea şi valoarea informaţiilor. În calitate de şef al Cosiliului Judeţean e clar că mi s-au înregistrat toate convorbirile. Întrebarea mea pentru mine e că dacă tot se ştia de atunci, de ce nu am fost trimis în judecată imediat, nu după cinci ani?!”. „Şi v-aţi răspuns la această întrebare?”, a intervenit judecătoarea.
„Sunt judecat politic şi dacă aş fi răspuns la anumite lucruri şi la anumite presiuni… Văd că e o anumită reţinere. În două mandate am candidat la preşedinţia CJ din partea opoziţiei. S-au făcut presiuni asupra mea şi, consider eu, şi asupra celor care au făcut dosarul. Dumneavoastră credeţi că eu, după 40 de ani de muncă, experienţă şi răspundere, m-aş fi apucat să fac asemenea lucruri precum cele care mi se impută?! Din toată ţara, sunt singurul preşedinte de Consiliu Judeţean judecat pentru şcoli şi pentru pod!”, a declarat Nicolescu potrivit Evz.ro.
În urmă cu ceva timp, Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 Bucureşti, spunea într-o intervenţie la un post de televiziune că mai mulţi lideri politici au fost arestaţi şi li s-au făcut dosare la comanda fostului premier Ponta sau în urma unor jocuri politice cu ajutorul DNA. Vanghelie susţinea că printre ei se află şi Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al PSD şi al CJ Argeş, căruia i s-au făcut mai multe dosare.
Vă reamintim că Nicolescu a mai fost condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare în „Dosarul şcolilor”, din care a şi executat doi ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat anul trecut. Şi în acest caz a fost acuzat de fraude cu fonduri europene pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ, de asemenea afectate de inundaţiile de acum 13 ani.