Acasă / EVENIMENT / Doctoriţele şpăgare condamnate definitiv la câte patru ani de închisoare

Doctoriţele şpăgare condamnate definitiv la câte patru ani de închisoare

După cum v-am informat, două doctoriţe, Camelia Săndulescu, de 51 de ani, şi Iulia Maria Mihai, de 48 de ani, au ajuns la închisoare după ce Curtea de Apel Piteşti le-a condamnat definitiv la câte patru ani de închisoare cu executare în regim de detenţie pentru luare de mită în formă continuată.

DOCTORITE CONDAMNATE-fotopress24-11Decizie menţinută

De fapt, magistraţii Curţii piteştene au menţinut decizia de condamnare din aprilie 2016 pronunţată de Tribunalul Argeş ca instanţă de fond. În plus, judecătorii le-au aplicat celor în cauză pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de patru ani a exercitării drepturilor de a fi alese, de a ocupa o funcţie care impune exercitarea atribuţiilor de stat şi de a exercita profesia de care s-au folosit pentru comiterea infracţiunii. Magistraţii au dedus din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu din perioada 11 iunie 2014 – 2 iulie 2015. De asemenea, instanţa a menţinut măsurile asigurătorii instituite în cauză, mai precis indisponibilizarea/confiscarea unor importante sume de bani şi alte bunuri descoperite asupra doctoriţelor cu pricina sau la domiciliile acestora. Luni după-amiază, împricinatele au fost ridicate de acasă de judiciarişti ai Serviciului Investigaţii Criminale Argeş şi depuse la Penitenciarul Mioveni.

Mită pentru dosare de pensionare
Vă reamintim că, în septembrie 2014, procurorii DNA Piteşti le-au trimis în judecată pe Iulia Maria Mihai, medic şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă şi preşedinte al Comisiei de Expertiză Medicală, pentru luare de mită în formă continuată (487 acte materiale), şi pe Camelia Săndulescu, medic în cadrul aceluiaşi serviciu, tot pentru luare de mită în formă continuată (588 acte materiale). Procurorii Anticorupţie susţin că, în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, respectiv februarie – iunie 2014, doctoriţele cu pricina ar fi primit între 100 şi 200 lei şi alte foloase de la peste 1.000 de persoane care s-au prezentat la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator privind capacitatea de muncă.
Val. N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

prins în flagrant - droguri de risc

Bărbat prins în flagrant delict când oferea spre vânzare droguri de risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar