Acasă / EVENIMENT / Evenimente deosebite care au marcat viaţa judeţului în acest an

Evenimente deosebite care au marcat viaţa judeţului în acest an

FOTO - Mihai Neacsu (2)În primele 11 luni ale acestui an, în Argeş au avut loc o serie de evenimente deosebite – accidente, omoruri, trafic de persoane, violuri, încăierări ş.a., care au marcat viaţa judeţului. Înainte de a face o comparaţie cu anul trecut, vă vom readuce în atenţie, fără a respecta o ordine anume, câteva dintre ele.

 

 

Cod roşu la Albota
La jumătatea lunii februarie, un grav accident rutier a avut loc la Albota, unde un microbuz plin cu navetişti s-a tamponat violent cu un autoturism. Zece persoane, opt din microbuz şi două din autoturism, au fost rănite, iar autorităţile au activat planul roşu, trimiţând mai multe ambulanţe să intervină la locul evenimentului. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei în curbă, autoturismul pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul şi a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare a pompierilor piteşteni. A fost a doua oară când s-a activat planul roşu, după cel de anul trecut când două autobuze de la Dacia s-au tamponat în Piteşti. Pe 6 noiembrie, un şofer beat şi cu permisul suspendat a lovit doi pietoni care mergeau pe marginea drumului la Miroşi. Una dintre victime şi-a pierdut viaţa. La începutul acestei luni, şoferul unui Opel Zafira, care ieşise din schimbul trei, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit o Skoda. În urma impactului, şase persoane au fost rănite, printre care şi un copil de doar cinci ani. Victimele au suferit fracturi şi au fost transportate de urgenţă la spital.

Ucişi cu sânge rece
Martie 2017. Constantin Cornel Diaconu, de 44 de ani, din Moşoaia, şi-a ucis concubina, Denisa Elena Dumitru, de 30 de ani, cu care trăia de 15 ani, în faţa celor doi copii ai lor şi a soacrei. Ulterior, mai exact în luna mai, criminalul s-a sinucis în penitenciar. August 2017. Georgeta Dorobanţu, de 70 de ani, din Mioveni, a fost ucisă în plină stradă de Alin Miunciunescu, de 38 de ani, la rândul său cadru didactic, dar care nu mai profesa fiindcă suferea de afecţiuni psihice. În cursul lunii septembrie, doi colegi de muncă, ambii cazaţi la Hotelul „Alcadibo” din centrul municipiului, s-au luat la ceartă. Unul dintre ei, Daniel Marian Pădure, de 20 de ani, l-a lovit cu pumnul în faţă pe Florea Marian Dat, de 43 de ani, care a căzut, s-a lovit cu capul de rama patului şi a murit. O lună mai târziu, un bărbat a fost găsit fără viaţă lângă o baracă din parcul piteştean „Lumina”. Cercetările au dovedit că Ionel Ghiţă, din Rociu, om al străzii, fusese ucis în bătaie de Dan Onică, din Mihăeşti, de asemenea om fără adăpost, care a sărit cu picioarele pe pieptul victimei.

Statistici
Din datele pe care le deţinem de la Poliţia Argeş rezultă că, în primele 11 luni ale acestui an, în judeţ au fost comise şase omoruri faţă de cinci în 2016 (an în care la Stoeneşti a avut loc primul triplu asasinat din istoria judeţului; în aceeaşi comună, cu doar o săptămână în urmă, o femeie a fost ucisă la locul de muncă de un consătean abia ieşit din puşcărie). Tot în acest an s-au înregistrat 50 de ucideri din culpă, faţă de 66 în 2016, din care 23 în accidente auto. În ceea ce priveşte încăierările, anul acesta au fost doar şapte (10 anul trecut), cea mai cunoscută fiind încăierarea din vară între două clanuri de romi în centrul comunei Bascov. La fel de „celebru” este şi megadosarul de proxenetism de la Câmpulung, unde 25 din cei peste 40 de suspecţi au ajuns după gratii. Anul care se va încheia peste câteva zile s-a evidenţiat prin reducerea numărului de violuri, de la 54 în 2016 la 39 în 2017, dintre care 13 asupra unui minor (faţă de 27 anul trecut). La fel au scăzut şi actele sexuale cu minori, de la 61 la 49. Referitor la accidente, până acum au avut loc 224 evenimente rutiere (faţă de 224 anul trecut), din care 39 mortale (în 2016 au fost 53 de morţi pe şoselele judeţului). În altă ordine de idei, au mai fost 138 violări de domiciliu (174 în 2016), 3.056 de furturi (3.157 anul trecut), 226 furturi din auto şi 31 furturi de autoturisme (39 în 2016), 65 de furturi din locuinţe prin metoda „împrietenirea” (68 în 2016) despre care am relatat zilele trecute, dar şi nouă infracţiuni de ultraj, dintre care patru asupra poliţiştilor chemaţi să intervină la aplanarea unor conflicte (unul a fost cu trei zile în urmă, la Băbana, când un poliţist a fost atacat cu cuţitul şi a fost nevoit să facă uz de armă). De reţinut că, potrivit conducerii poliţiei judeţene, este pentru al şaptelea an consecutiv când starea infracţională în Argeş este în scădere cu peste 13%, ceea ce ne dă speranţe ca anul care vine să fie mult mai liniştit pentru toţi argeşenii.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

articolelor pirotehnice

Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți oameni și pentru animale!

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: “Perioada sărbătorilor nu trebuie să fie un coșmar pentru mulți ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar