Exista pericolul închiderii secției ATI a Spitalului Mioveni, secție care are 17 paturi. Această situație a cerut soluții urgente, fără a neglija faptul că medicii ATI ai Spitalului de Urgență Pitești erau suprasolicitați fizic și psihic.
Am cerut participarea la o ședință a tuturor managerilor de spitale din județul Argeș. Întâlnirea a avut loc la sediul Prefecturii și scopul a fost să păstrăm o bună funcționare a tuturor spitalelor.
În județ avem 13 medici ATI. 4 sunt la Spitalul de Urgență Pitești, 2 la Spitalul Mioveni, iar ceilalți 7 la celelalte unități spitalicești din Argeș. S-a luat legătura cu ei și li s-a solicitat acceptul ca fiecare să efectueze 3 gărzi pe lună la Spitalul de Urgență Pitești ca să fie acoperit deficitul acolo și să nu mai fie nevoie de cei doi ATI-iști de la Mioveni. Toți au refuzat și au invocat motive personale.
Prin aplicarea dispozițiilor legale a fost emisă de Direcția de Sănătate Publică Argeș o decizie prin care, fără acordul lor, un specialist ATI de la Spitalul Câmpulung și un specialist ATI de la Spitalul Curtea de Argeș au fost detașați temporar, pentru o perioadă de 30 de zile la Spitalul de Urgență din Pitești. Fac precizarea că la Câmpulung mai rămâne un medic ATI, iar, în situații speciale, cele în care există necesitatea ca un pacient să fie internat la ATI, el să fie transferat la Pitești. În ceea ce privește Spitalul Curtea de Argeș, secția de acolo este în renovare.
Sunt sigur că situația nu este una confortabilă pentru cei doi medici, dar era esențială continuitatea funcționării celor două secții ATI, cea de la Mioveni și cea de la Pitești. La Mioveni erau internați 16 pacienți, o parte dintre ei, netransportabili.
Deciziile au fost luate strict în interesul pacienților, fără să se țină cont de culorile politice, pentru a avea locuri la ATI Mioveni, pentru ca Spitalul de Urgență Pitești să funcționeze corect.