Fotbalul argeşean a fost lovit cumplit în ultimii anide pierderea unor adevărate embleme alb-violete. Nicolae Dobrin, Bebe Barbu, Constantin Cârstea, s-au stins pe rând şi, o dată cu ei, şi visul frumos numit FC ARGEŞ. Acestor mari glorii li s-a alăturat acum un alt nume de legendă, marele antrenor şi şlefuitor de talente Leonte Ianovschi. Omul care a dat Ligii I aproape 100 de jucători şi care a transformat talentul lui Dobrin într-o poveste de neuitat pentru argeşeni şi pentru români a fost condus sâmbătă pe ultimul drum de familie, foşti elevi, autorităţi locale sau simpli suporteri.
Omagiu din partea suporterilor
Cortegiul a trecut şi pe la Stadionul „Nicolae Dobrin”, prin faţa Centrului de Copii şi Juniori care poartă numele profesorului. Galeria piteşteană şi-a adus la rându-i un ultim omagiu afişând un banner pe care era inscripţionat mesajul: „Vulturii din cer / Au acum şi antrenor / Adio Nea Lenci”. Preşedintele Asociaţiei „Fan Club FC Argeş”, Florin Dobre a subliniat cu regret că prin pierderea lui Nea Lenci se mai stinge o fărâmă din ccea ce a devenit acum fotbalul piteştean. „Era normal să ne aflăm aici pentru a aduce un ultim omagiu celui ce a fost Leonte Ianovschi. A fost un om ce a oferit foarte multe lucruri frumoase fotbalului argeşean şi nu numai. A descoperit foarte mulţi jucători importanţi şi era normal să îi aducem şi noi un ultim omagiu”, a declarat Florin Dobre.
Unul dintre fotbaliştiiformaţi de profesorul Leonte Ianovschi a fost şi Eduard Augustin, fostl şef de la Centrul de Copii şi Juniori al FC Argeş. Cu lacrimi în ochi acesta a subliniat că nea Lenci a reprezentat pentru el, dar şi pentru mulţi, nu numai un antrenor ci chiar un tată. „Simt o mare supărare şi o profundă durere în aceste clipe. Leonte Ianovschi a fost pentru mine ca un tată, pentru că în perioada în care eu am început să vin la fotbal, mama mea era despărţită de tatăl meu şi pot să spun că m-a ajutat cu multe lucruri. Era un om minunat şi un antrenor cu un fler fantatistc. Pur şi simplu simţea un mare jucător când apare şi niciodată nu se înşela. A reuşit să crească foarte muşţi jucători importanţi şi au o mare parte dintre aceştia au ajuns să joace chiar şi în Divizia A, cum se numea la un moment dat sau Liga I, aşa cum se numeşte în prezent”, a declarat Eduard Augustin.
Adrin Dragomir