Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul-vocal simfonic de Crăciun „Gala Vieneză”. Atât dirijorul Mircea Holiartoc, cât şi soliştii Mario Vasiliu (tenor) şi Mihaela Alexa (soprană) au mai colaborat cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în stagiunile trecute. În program: Leroy Anderson – A Christmas Festival, Irving Berlin – White Christmas, Hugh Martin/Ralph Blane – Have Yourself a Merry Little Christmas, Jule Styne – Let it snow! Let it snow!, Emil Monția – Sus la poarta raiului, Johann Strauss Jr. – Unter donner und blitz, op.324, Emmerich Kálmán – Heia in den Bergen, aria Silviei din Silvia, Franz Lehar – Dein ist mein ganzes Hertz, arie din Țara Surâsului, Aram Haciaturian – Vals din suita Masquerade, Antonin Dvořák – Cântecul lunii, arie din Rusalka, op. 113, Giacomo Puccini – E lucevan le stelle, arie din Tosca, Franz Lehar – Meine Lippen, sie küssen so heiss, aria Giudittei din opereta Giuditta, Ernesto de Curtis – Non ti scordar di me, Josef Strauss – Polca Fără griji, Frederick Loewe – I could have danced din My Fair Lady, Franz Lehar – Iubește-mă duet Hanna – Danillo din Văduva veselă, nr. 15, Johann Strauss Jr. – Valsul Dunărea albastră şiGiuseppe Verdi – Libiamo ne’ lieti calici din Traviata. Soprana Mihaela Alexa a absolvit Conservatorul și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, secția canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic care a reușit să îmbine, dar și să diferențieze clasicul cu muzica ușoară, jazz, pop, soul. A participat și a câștigat numeroase competiții de muzică clasică, jazz și pop. În prezent este solistă (soprană) la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați cu care susține frecvent numeroase concerte în țară și în străinătate. Debutul în muzica ușoară și jazz l-a avut în 2008 alături de Sorin Zlat Band, alături de care susține concerte în țară și în străinătate. Repertoriul tenorului Mario Vasiliu cuprinde roluri și piese din creații ale compozitorilor de operă, dar și de operetă și musical. A studiat cu mari nume ale liricii românești: Viorel Ban, Pompeiu Hărășteanu, Kaludi Kaludov. După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi-a perfecţionat studiile la Sofia şi Zurich. A colaborat cu filarmonicile din ţară, cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, dar şi în concertele organizate de Societatea Română de Radiodifuziune. A susţinut concerte şi în străinătate, de referinţă fiind cele de la Roma şi Tokyo.
Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere.
Citeşte şi ...
Activitățile preventive desfășurate de polițiști continuă
În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile educativ-preventive în școli, desfășurând ...