În ultimele trei zile pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unor incendii care au cuprins suprafeţe impresionante de teren şi au ameninţat să ajungă la locuinţe. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele materiale sunt considerabile.
Flăcările ameninţau să se extindă
Astfel, pompierii de la Secția Costești au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care prezenta pericolul de propagare la o zonă locuită din Lunca Corbului.
Flăcările au afectat o suprafață totală de aproximativ 60.000 mp de teren, iar cauza probabilă de izbucnire a fost focul deschis în spații deschise.
Apoi, pompierii din cadru Detașamentului Bradu au intervenit în cazul unui incendiu produs la o autoutilitară pe Autostrada A1, kilometrul 94, pe sensul de mers către București. Ajunși la locul evenimentului, militarii au constatat că flăcările cuprinsese aproape în întregime vehiculul. Pe parcursul intervenție traficul a fost oprit pe respectivul sens de mers.
Nu au fost victime, șoferul sesizând producerea incendiului oprind pe banda de urgenţă și părăsind la timp maşina. Cauza probabilă a constituit-o scurgerile de lichide combustibile pe suprafețele fierbinți din compartimentul motor.
Coşuri de fum neprotejate termic
Un alt incendiu care a cuprins o casă şi anexele a izbucnit într-o gospodărie din Dragoslavele. Pentru localizarea și lichidarea focului s-a intervenit aproximativ patru ore şi jumătate cu patru autospeciale ale ISU Argeș și încă una SVSU Rucăr, iar un echipaj SMURD era pregătit să acorde primul ajutor. Din fericire nu a fost nevoie, familia care locuia acolo reușind să se evacueze. Cauza probabilă a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
Un incendiu puternic a cuprins o casă bătrânească de aproximativ 50 mp din Oarja. Echipajele de pompieri de la Detașamentele Bradu și Pitești ajunse la fața locului au constatat că flăcările se manifestau generalizat la locuință și prezentau pericol de propagare la celelalte construcții din gospodărie, aflate în imediata vecinătate. Pentru a împiedica extinderea flăcărilor, militarii au asigurat protecție la alte două case, concomitent cu localizarea și lichidarea incendiului. Şi aici cauza probabilă a constituit-o coșul sau burlanul de fum amplasat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile ale acoperișului.
Jar aruncat aiurea
Alte incendii la o anexă gospodărească din Câmpulung, pe strada Bucovinei. Au ars aproximativ cinci metri de gard din lemn, componentele combustibile ale unui motor și câteva scânduri cauza probabilă fiind depozitarea necorespunzătoare a cenușei și a jarului nestins, la Dârmăneşti, unde a luat foc o afumătoare construită din lemn.
flăcările fiind înainte de a sepropaga la casă (cauza probabilă de izbucnire fiind focul deschis în spații închise), precum şi la Beleţi-Negreşti, satul Zgripceşti, unde luaseră foc bunuri din interiorul unei case.