„Cel mai mare festival de teatru din Argeș”, denumit acum „Festivalul de Teatru Mioveni”, se află la cea de-a doua ediție, fiind programat pentru perioada 1 – 8 martie. În cadrul acestui festival sunt programate opt piese de teatru cu actori consacrați, unii dintre ei aflați pentru a doua oară pe scena de la Mioveni.
Evenimentul se desfășoară în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din Mioveni.
Biletele vor fi puse în vânzare din data de 3 februarie, putând fi achiziționate de la Centrul Cultural Mioveni și de la casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni. Prețul unui bilet pentru o piesă este de 30 de lei. Intrarea pentru copiii sub 12 ani este interzisă!
Lista cu piesele de teatru:
Piesa „Mobilă și durere” – 1 martie, ora 19:00
Distribuție: George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasolă, Andrei Huțuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, regia: Victor Ioan Frunză.
Piesa abordează relația dintre doi proprietari de fabrici de mobilă, care s-a răcit, deși aceștia au fost prieteni buni, în trecut. Astfel că, piesa prezintă caracterul uman, afectat de rapida îmobățire, fapt care duce la rivalități și la gânduri răzbunătoare. Veți vedea în piesă, acte răzbunătoare, acte de trădare ale subalternilor față de șefi, precum și mult snobism din partea celor doi actori.
Trei din cei șase actori din distribuție sunt câștigători ai premiului Uniunii Teatrale din România.
Piesa „Artă” – 2 martie, ora 19:00
Distribuție: Vlad Zamfirescu, Șerba Pavlu, Gheorghe Ifrim (actori prezenți și la prima ediție a Festivalului de Teatru de la Mioveni), regia: Cristi Juncu.
Piesa este o comedie care prezintă doi iubitori de artă, a căror prietenie este afectată, după ce, unul dintre ei cumpără, cu un preț exorbitant, un tablou complet alb. Cei doi ajung să se certe pe acest subiect, iar o a treia persoană, pusă la mijloc, încearcă să găsească o modalitate de a-i împăca pe cei doi, însă nu reușește și devine ținta criticilor celorlalți doi. Pe lângă replicile pline de umor, actorii transmit și câteva mesaje legate de prietenia dintre două sau mai multe persoane.
Piesa „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?” – 3 martie, ora 19:00
Distribuție excepțională: Marcel Iureș și George Mihăiță, în regia lui Alexandru Dabija.
Piesa este o scriere dramatică a lui Cătălin Ștefănescu, pornind de la romanul monumental „Moromeții” al lui Marin Preda și redă aceași poveste, spusă într-un mod cu totul diferit. Este vorba despre viața din zona rurală, dinaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial, cu bune și rele.
Piesa „Noi patru” – 4 martie, ora 19:00
Distribuție: Lia Bugnar, Marius Manole, Maria Obretin, Ilinca Manolache, în regia Dorinei Chiriac.
Este o piesă cu tentă telenovelistică, dar și haioasă. Două prietene bune se întâlnesc pentru a o ajuta pe una din ele, să depășească un moment delicat emoțional: a aflat că soțul o înșeală și s-a hotărât să se întâlnească cu femeia care i-a luat mintile consortului. Aceasta se dovedește a fi chiar cea mai bună prietenă a siției înșelate.
Piesa „Măscăriciul” – 5 martie, ora 19:00
Distribuție: Horațiu Mălăele, Nicolae Urs, în regia lui Horațiu Mălăele.
Piesa de teatru, ce aparține autorului rus Anton Cehov reprezintă un amestec de comedie și tragedie, puse în scenă de doi actori excepționali, Horațiu Mălăele și Nicolae Urs. Mălăele joacă rolul unui actor rus, Vasili, dezamăgit de cei 40 de ani de carieră. Nicolae Urs, pune în scenă rolul lui Nikita, sufleorul de o viață a lui Vasili, iar piesa prezintă relația dintre cei doi.
Piesa „Mă tot duc” – 6 martie, ora 19:00
Distribuție: Oana Pellea, Mihai Gruia Sandu
Piesa se bazează pe ale lui William Shakespeare și cuprinde doi dintre cei mai cunoscuți actori ai țării, Oana Pellea, fiica marelui Amza Pellea, precum și actorul Mihai Gruia Sandu, pe care generații întregi l-au văzut jucând rolul lui Arlechino. Un spectacol al contradictiilor din noi insine care penduleaza intre absurd si poezie, intre candoare si tristete. Una spunem, alta facem, intr-un puzzle al iubirii chinuitoare. Doi actori se ascund pe o scena pustie sub o masca de clovn si vorbe. Si intelegem din talentul lor ca a pleca inseamna a muri putin.
Piesa „Novecento” – 7 martie, ora 19:00
Distribuție: Claudiu Bleonț, George Albert Costea, în regia lui Claudiu Bleonț
Piesa relatează legenda unui pianist de pe ocean, Danny Boodmann, pusă în scenă de Claudiu Bleonț, actor care a mai evoluat la Mioveni și care a atras ropote de aplauze.
Piesa „Miss Diasy și șoferul ei” – 8 martie, ora 19:00
Distribuție: Maia Morgenstein, Mircea Rusu, Mircea Dragoman, în regia lui Claudiu Goga.
După ce-a mai distrus o altă maşină nou-nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganţă a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi precum şi o limbă ascuţită. Dar cu timpul, confruntându-se şi cu problemele segregării şi antisemitismului, situaţia se schimbă şi cei doi se apropie unul de altul…
Gabriela M.