Situația devine tot mai înrgijorătoare în judeţ, unde tot mai multe localități intră în scenariul roșu ca urmare a creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2. Ieri, jumătate dintre localităţile argeşene figurau în scenariul roşu, iar în 19 dintre ele incidenţa infectărilor, cumulată pe ultimele 14 zile, era de peste 6 la mia de locuitori impunându-se carantina de weekend şi de noapte. Localităţile care au depăşit pragul de 6/1.000 locuitori sunt Poienarii de Argeş, Albeştii de Muscel, Bradu, Oarja, Rociu, Băbana, Ţiţeşti, Suseni, Dâmbovicioara, Stolnici, Ungheni, Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Teiu, Hârtieşti, Moşoaia, Râca şi Bascov. Cu incidenţa infectărilor între 3 şi 6/1.000 locuitori sunt Costeşti, Băiculeşti, Căteasca, Călineşti, Vlădeşti. Vultureşti, Mărăcineni, Câmpulung, Răteşti, Albota, Morăreşti, Popeşti, Ciofrângeni, Budeasa, Miceşti, Săpata, Boteni, Bălileşti, Valea Danului, Vedea, Poienarii de Muscel, Topoloveni, Valea Iaşului, Rucăr, Mioarele, Bughea de Sus, Priboieni, Lereşti, Poiana Lacului, Bughea de Jos, Stâlpeni, Dârmăneşti, Curtea de Argeş, Căldăraru, Cotmeana, Valea Mare Pravăţ, Davideşti, Leordeni, Recea, Cetăţeni, Schitu Goleşti şi Brăduleţ. Cu o incidenţă între 2,01 şi 2,93/1.000 locuitori alte 12 localităţi se află în scenariul gaşbe, iar autorităţile le recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară şi să se vaccineze pentru a putea trece cu bine peste pandemie.
Apel către argeşeni
De altfel, subprefectul cu atribuţii de prefect, Lucian Ionescu, a postat pe pagina sa de socializare un apel către argeşeni pentru a se vaccina.
„Există soluții, sunt centre de vaccinare deschise în tot județul și vă puteți vaccina pentru a vă imuniza. Da, știu că există cazuri de persoane care s-au vaccinat și s-au îmbolnvăit, dar acestea sunt puține, încărcătura virală a acestora este mult mai mică și forma de boală mai ușoară. Purtați masca atât în interior cât și în exterior, evitați aglomerația pe cât se poate și dacă nu aveți cum, păstrați distanța față de ceilalți! Dezinfectați-vă frecvent! Dacă vă simțiți rău testați-vă, izolați-vă și anunțați autoritățile. Aceste lucruri le pot face atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați. Putem trece de acest moment greu împreună, indiferent care este opțiunea fiecăruia cu privire la vaccinare (…) O incidență ridicată înseamnă presiune mare pe sistemul spitalicesc, pe autorități, pe sistemul educational, înseamnă restricții suplimentare care ne afectează pe toți”, transmite Lucian Ionescu.
Citeşte şi ...
“Învățați-vă copiii să iubească sportul!”
“Mi-a plăcut teribil acel slogan de pe un banner de la Campionatul European din primul ...