Acasă / SOCIAL / Lecţii pentru prevenirea ghinionului

Lecţii pentru prevenirea ghinionului

Se zice că marţea e cu ghinion. Iar dacă pică şi în data de 13 a lunii, ghinionul ar fi şi mai mare. Greu de spus dacă o astfel de superstiţie are sau nu vreun sâmbure de adevăr. Cert este că la nivel european a fost luată iniţiativa ca, în fiecare zi de marţi 13, în statele membre UE să se organizeze o zi a informării preventive sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo o… pisică neagră (ştiţi vorba aia care spune “ceasul rău, pisica neagră”…).
În acest context, la toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară au fost organizate o zi a porţilor deschise şi acţiuni cu caracter educativ-preventiv. O astfel de activitate a avut loc şi la sediul ISU Argeş, scopul fiind prezentarea tehnicii de intervenţii, familiarizarea populaţiei cu specificul instituţiei şi cu modul de intervenţie al echipajelor serviciilor profesioniste care participă la misiuni de salvare.
“În 2013, spunea col. Ion Popa, inspector-şef al ISU Argeş, IGSU a încheiat parteneriatul de colaborare cu E.ON România Împreună pentru siguranţă, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să îi conştientizeze pe cetăţeni asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi al atitudinii proactive în rândul comunităţii pentru reducerea numărului de potenţiale victime. În acest sens semnificative sunt campaniile FOC – Flăcările Omoară Copiii şi RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale, precum şi RISC – Siguranţa NU e un joc de noroc! implementată la sfârşitul anului trecut. Marţi, inspectoratul a fost vizitat de elevi şi cadre didactice de la şcoli din Piteşti, ocazie cu care a putut fi văzută tehnica de intervenţie şi s-au distribuit materiale educativ-preventive, iar cadrele unităţii au susţinut lecţii instructiv-educative. Ideea generală după care ne ghidăm este că, în pofida oricăror superstiţii, dacă cetăţenii sunt prevăzători, ghinionul poate fi prevenit”.
Sursa text : http://ziarulargesul.ro/

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Tiberiu Dragos Oprea

Tangouri românești și argentiniene în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar