Poliţişti din cadrul biroului specializat al Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu comisari ai Gărzii Forestiere Ploieşti, precum şi cu agenţi ai celorlalte structuri poliţieneşti au acţionat pe raza de competenţă pentru combaterea tăierii, sustragerii şi comercializării ilegale de material lemnos.
Amendă usturătoare
Cu această ocazie au fost depistate şapte persoane cu vârste cuprinse între 33 şi 66 de ani, care au tăiat sau transportat masă lemnoasă pe drumurile publice cu maşini sau căruţe, fără a avea documente legale de provenienţă. Totodată, a fost verificată şi o societate comercială cu obiect de activitate prelucrare şi comercializare a materialului lemnos. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 13.000 lei, fiind confiscată cantitatea totală de peste şapte metri cubi d elemn diferite esenţe, care a fost predată în custodia ocoalelor silvice competente. Cel mai rău a fost ars la conturi patronul unei firme cu punct de lucru la Aninoasa, care a încălcat reglementările legale referitoare la evidenţa materialului lemnos şi amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare. Din acest motiv a fost amendat cu 5.000 de lei.
Băgat direct în faliment
De asemenea, poliţişti din Curtea de Argeş, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu inspectori ai ITM Argeş, au continuat acţiunile de control demarate încă de săptămâna trecută şi au verificat activitatea unui operator economic ale cărui puncte de lucru au fost sigilate. Din verificări a rezultat că agentul economic în cauză comercializa fructe şi legume în piaţa centrală a municipiului Basarabilor, fără a deţine aparat de marcat electronic fiscal, iar marfa oferită clienţilor nu era justificată cu documente legale de provenienţă. Patronul firmei a fost amendat cu 40.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară a suspendării activităţii ambelor puncte de lucru. Şi tot patronul respectiv a mai fost amendat cu 5.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei comerciale, iar cireaşa de pe tort, ca să zicem aşa, a constituit-o faptul că oamenii legii au confiscat peste o tonă de legume şi fructe, marfa fiind predată spre valorificare altei firme cu acelaşi obiect de activite. În acest context, patronul în cauză intră direct în faliment, dar este singurul responsabil de situaţia în care se află, pentru că nimeni nu l-a obligat să încalce legea.