În cadrul unei acţiuni de amploare de în această dimineaţă care a vizat majoritatea judeţelor ţării, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române au efectuat 59 de percheziţii în Bucureşti şi 36 de judeţe la reprezentanţii unei societăţi comerciale profilată pe jocuri de noroc, care ar fi instalat şi utilizat programe de calculator fără licenţă. Descinderile au avut loc sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi au vizat sediul social şi punctele de lucru răspândite prin toată ţara ale firmei cu pricina.
Trei comune argeşene
Activităţile s-au desfăşurate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea. În Argeş, percheziţiile au avut loc în comunele Mihăeşti, Bălileşti şi Călineşti la persoane de etnie romă care au legătură cu faptele comise.
Programe neautorizate
Potrivit anchetatorilor, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de reproducere neautorizată a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanţii societăţii suspectate având ca obiect principal de activitate activităţi de jocuri de noroc şi de pariuri ar fi instalat şi utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licenţă, aducând astfel prejudicii materiale şi de imagine titularilor drepturilor de autor.
Suspecţi la audieri
În cadrul acţiunii din această dimineaţă au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite, care au fost conduse la sediul Parchetului General în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale. La activităţi au mai fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi de investigare a criminalităţii economice din cadrul a 35 de inspectorate de poliţie judeţene unde au avut loc descinderile.