Acasă / SOCIAL / Noaptea Muzeului Argeșean

Noaptea Muzeului Argeșean

Muzeul-JudeteanMuzeul Judeţean Argeş îşi va deschide larg porţile, pentru cei mari şi pentru cei mici, în seara de sâmbătă, 19 mai 2018, cu prilejul Nopţii Muzeului Argeşean. Pe lângă invitaţia de a vizita expoziţiile deschise în intervalul 18.00-24.00 (Știinţe ale Naturii, Secţia de Istorie, Cabinetul Numismatic şi Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”), Noaptea Muzeului Argeşean propune vizitatorilor un inedit program cultural-educativ desfășurat pe scena instalata în curtea muzeului precum și manifestari artistice / militare de epocă, dedicate Centenarului Unirii iar în final, focuri de artificii și retragerea cu torțe a Detașamentului de Reconstituire Istorică.

Muzeul se va deschide în sunetele programului muzical de fanfară, intonarea imnului național, prezentarea onorului la drapel și un cuvant de deschidere adresat de Dl. Dir. al Muzeului Județean Argeș, dl. Cornel Popescu și Dl. Preș. al Consiliului Județean Argeș, dl. Constantin Dan Manu. În paralel cu vizitarea muzeului, pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean Argeș se va desfășura un program artistic divers, susţinut de Fanfara „Argeșul”, urmată de recitalul interpretei de origine basarabeană a Teatrului Constantin Tanase din București, Cristina Isac.

Asociaţia ”6 Dorobanţi” va amenaja un bivuac în curtea interioară a Muzeului, format din mai multe corturi, umbrar, reţele de „sârmă ghimpată”, saci cu „nisip”, gabioane, piese de armament greu, elemente de decor etc., in cadrul caruia se vor desfasura urmatoarele activitatile dedicate Centenarului Unirii: Prezentări ale uniformelor, echipamentului şi armamentului utilizat de diferitele armate care au luptat pe Frontul Românesc (români, francezi, ruşi, germani, austro-ungari, bulgari, turci); Centru de recrutare a volutarilor care vor să devină ostaşi. La acest stand, deservit de doi subofiţeri , doritorii (de preferinţă copii) vor fi iniţiaţi în instrucţia de front şi cu arma, după Regulamentul din 1909. Vor exista arme de recuzită şi capele pentru cei care fac instrucţie. După cca. o jum. de oră, recruţii vor fi trecuţi în revistă de un ofiţer, care îi va avansa soldaţi combatanţi şi vor primi un „livret militar” care să ateste acest fapt.

Punct de prim-ajutor şi triere a răniţilor. La acest atelier, deservit de infirmiere, vizitatorii (de preferinţă copii), vor fi pansaţi (la un deget) şi vor primi un „bilet de rănit”, aşa cum erau cele din 1916-1918.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Măsuri dispuse de IGSU (1)

Măsuri dispuse de IGSU în contextul avertizărilor meteorologice

Aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar