Este recomandarea pe care o face ISU Argeş tuturor argeşenilor în contextul în care, de la începutul aceste luni, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unor incendii izbucnite la afumători din Piteşti şi Aninoasa. Pentru a preveni astfel de incidente care pot avea consecinţe dintre cele mai grave, pompierii recomandă: locul ales pentru sacrificarea porcului şi pârlirea lui să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje; buteliile de gaz utilizate să fie ţinute la distanţă de flacăra arzătorului, iar furtunul de alimentare să fie fixat la capete cu coliere de prindere şi să nu prezinte fisuri ori crăpături; pentru verificarea etanşeităţii buteliei să se utilizeze amulsie de apă şi săpun: buteliile nu trebuie încălzite cu flacără şi nici folosite în poziţia culcată, răsturnată sau înclinată; în apropierea locului de sacrificare/pârlire că fie asigurate mijloace de primă intervenţie (vase cu apă, stingătoare etc); afumătorilor să fie construite din zidărie de cărămidă şi materiale necombustibile amplasate la distanţă de siguranţă faţă de restul construcţiilor din gospodărie şi să fie supravegheate în timpul folosirii; nu utilizaţi afumători improvizate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile: de asemenea, nu folosiţi afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi de la coşul de fum sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea dschisă a uşiţelor de curăţare; aveţi în vedere să evitaţi scurgerea grăsimilor pe zone fierbinţi şi venirea în contact cu sistemul de producere a fumului.