Casă de ajutor reciproc, ţepuită cu peste 1,7 milioane de lei
Sute de împrumuturi au fost făcute de o firmă de intermediere la o Casă de Ajutor Reciproc din judeţ foloisind adeverințe de angajare false.
În această dimineaţă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat nouă percheziții la sediul unor societați comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune şi alte fapte penale.
Decinderile au avut loc la Pitești, Mioveni, Costești și Albota la sediul unor societați comerciale și la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august – noiembrie 2021, două femei în vârstă de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane din Pitești și Mioveni, ar fi întocmit în fals și folosit 249 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați în cadrul a cinci firme din Pitești, obținând astfel 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei şi 16 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.
La acțiune au participat aproape 50 de polițiști specializați în investigarea și combaterea infracționalității economice, criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Rețeaua, spuneau oamenii legii, era bine pusă la punct, reprezentanții societății și cei patru complici atrăgând cu promisiuni persoane defavorizate, iar după ce falsificau actele și obțineau banii opreau un comision care reprezenta peste jumătate din sumă, beneficiarii fiind mulţumiţi că au obținut o brumă de bani fără să mişte un deget.