Poliţia Argeş a continuat desfăşurarea acţiunilor destinate prevenirii evenimentelor nedorite, precum şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. Astfel, 226 de polţişti de la structurile ordine publică, rutieră, investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi mascaţi de la acţiuni speciale au desfăşurat în tot judeţul 16 activităţi preventiv-reactive pentru siguranţa cetăţenilor.
Permise ridicate
Oamenii legii au aplicat 329 amenzi în valoare de 27.605 lei, dintre care 57 pentră încălcarea normelor de convieţuire socială, 10 pentru fapte de comerţ ilicit, 5 pentru delicte silvice şi 13 pentru alte încălcări ale legii. De asemenea, au fost confiscaţi 12,22 mc material lemnos şi s-a dispus indisponibilizarea unii vehicul cu care erau transportate lemne. Totodată, 242 amenzi, în valoare de 65.503 lei, au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere (2 pentru consum de alcool, 80 pentru viteză excesivă, 26 pentru traversări neregulamentare şi 134 pentru alte abateri), fiind reţinute în vederea suspendării 31 permise de conducere, iar 11 certificate de înmatriculare au fost ridicate pentru montarea pe maşini a unor dispozitive neomologate. La rândul lor, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au verificat mai mulţi deţinători de arme din judeţ. Cu acest prilej, în şase cazuri s-a constatat că deţinătorii nu ar fi depus armele la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea permisului de armă, context în care armele au fost confiscate, iar în cauză au fost deschise dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Recomandări
Pentru a fi feriţi de implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă şoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat alcool ori sunt obosiţi, să respecte regimul legal de viteză, să dea dovadă de prudenţă şi respect în trafic, să se asigure înainte de efectuarea unor manevre etc, iar pietonilor să traverseze numai prin special locuri amenajate. De asemnea, pentru a nu cădea victime hoţilor, cetăţenii sunt sfătuiţi să ţină banii numai în buzunarele interioare ale hainelor asigurate au nasturi sau fermoar, să evite locurile aglomerate dacă au sume mari asupra lor, să fie atenţi la cei din jur, să nu permită să fie înghesuit, să ţină geanta/poşeta în faţă, să schimbe locul dacă sunt înconjuraţi de persoane cu comportament dubios, iar în caz de nevoie să sune la 112.
Citeşte şi ...
Dotarea cu echipamente a laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești
Aparatură de ultimă generație pentru identificarea timpurie a tipurilor de cancer Miercuri, 18.12.2024, președintele Consiliului ...