Acasă / SOCIAL / Programul activitatilor cultural artistice în perioada 19 – 25 martie

Programul activitatilor cultural artistice în perioada 19 – 25 martie

TEATRUL-”ALEXANDRU-DAVILA-Pitesti-FOTO-Mihai-Neacsu

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 19 – 25 martie 2022. 

 Sâmbătă – 19 martie 

 Ora: 11:30 – URSUL PĂCĂLIT DE VULPE –  Anecdota „Ursul păcălit de vulpe” este o povestire nemuritoare a lui Ion Creangă care ne aduce zâmbetul pe buze indiferent de vârstă. Vă așteptăm cu drag, să ne bucurăm împreună de povestea atât  de dragă a copilăriei noastre! (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio). 

 Duminică – 20 martie 

  Ora: 11:30 – MOTANUL ÎNCĂLȚAT –  „Motanul încălțat” este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault. Personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio). 

Ora: 19.00 – D’ALE CARNAVALULUI – Spectacolul de comedie „D’ale Carnavalului”în regia lui Cristian Ioaneste o piesă scrisă de I.L. Caragiale, fiind jucată prima dată pe scenă în 1885. Acțiunea se petrece în București, redând o succesiune de întâmplări care, deși sunt de domeniul mahalalei bucureștene antebelice, sunt de actualitate și la 135 de ani distanță în timp. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare). 

 Luni – 21 martie 

Ora: 11.15 – ORA DE POVEȘTI – Lectură din marea literatură universală pentru copii, urmată de discuții pe marginea celor citite. (Biblioteca Județeană Argeș – Grădinița cu program prelungit Floare de Colț din Pitești).

Marți – 22 martie 

Ora: 12.30 – SUPEREROII CARE PROTEJEAZĂ MEDIUL – Activitate ONLINE de prezentare a principalelor schimbări climatice la nivel planetar și a posibilelor soluții de protejare a mediului; participă elevi de la Școala Gimnazială Tudor Mușatescu din Pitești. (Biblioteca Județeană Argeș).

Ora: 16.30 – ȘTIAI CĂ…? LUCRURI NEȘTIUTE DE NOI CUNOSCUT – Atelier ONLINE de cultură generală, destinat copiilor cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani, derulat în cadrul Proiectului ”Clubul Copiilor Isteți”. (Biblioteca Județeană Argeș).

Miercuri – 23 martie

Ora: 11.15 – ORA DE POVEȘTI – Lectură din marea literatură universală pentru copii, urmată de discuții pe marginea celor citite. Biblioteca Județeană Argeș – (Grădinița cu program prelungit Floare de Colț din Pitești).

Ora: 17.00 – CURS DE ROBOTICĂ PENTRU COPII – Curs de inițiere în robotică și programare, destinat copiilor cu vârstele cuprinse între 7 – 12 ani; cursul reprezintă o alternativă viabilă de introducere a copiilor în lumea tehnică și digitală, prin lecții aplicative, desfășurate cu ajutorul unor instrumente adecvate de învățare. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de conferințe).

 Joi – 24 martie

Ora: 10.00 – SĂ ÎNVĂȚĂM BUNELE MANIERE! – Activitate educativă, de prezentare și asimilare a normelor de conduită valabile în familie, la școală, pe stradă, în comunitatea lărgită; activitatea îi vizează pe elevii cu vârstele cuprinse între 9 – 10 ani. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala tinerilor).

Vineri – 25 martie

Ora: 10.00 – SĂ ÎNVĂȚĂM BUNELE MANIERE! – Activitate educativă, de prezentare și asimilare a normelor de conduită valabile în familie, la școală, pe stradă, în comunitatea lărgită; activitatea îi vizează pe elevii cu vârstele cuprinse între 9 – 10 ani. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala tinerilor).

Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:

În perioada 19 – 25 martie – POVEȘTILE FABULOASE ALE DARIEI – Expoziție de grafică și pictură; expune DARIA PORUMBEL, elevă în clasa a IV-a la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti”, prof. îndrumător – Anca Giura. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).

În perioada 19 – 25 martie – FEMEIA ÎN IPOSTAZE… VINTAGE  – Expoziție de facsimile, realizate după cărți poștale vechi. (Holul Bibliotecii Județene Argeș, Etajul al II-lea).

În perioada 19 – 25 martie – ROMÂNI ÎN CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ. MIRCEA ELIADE – Expoziție de cărți, cronici, studii, recenzii, prilejuită de împlinirea a 115 ani de la nașterea scriitorului, istoricului religiilor, filosofului și profesorului român. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).

21 martie/24 martie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Cronică de întâmpinare – Poveștile fabuloase ale Dariei Porumbel – expoziție de grafică și pictură; recenzia volumului de versuri Arhitectura Puterii, autor – Valentin Predescu. (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică Online).

În perioada 19 – 25 martie – ACTUALITATEA INTERBELICĂ ÎN CARICATURĂ – Expoziție de facsimile din revista ”Oglinda lumii” (1925); expoziția aduce în prim-plan contextul realității din acea perioadă, din perspectivă economică, politică, socială, apelând la caricatură, ca instrument de satirizare a moravurilor. (Holul Bibliotecii Județene Argeș, Etajul al II-lea).

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:

  • Expoziție temporară de artă contemporană-artist Mihai Chițu.
  • Expoziție temporară – La fotograf…doamnele și domnișoarele Golescu – în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung și Muzeul Municipal Curtea de Argeș.
  • Expoziție temporară organizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung – Furca de tors…tradiție, artă, meșteșug
  • Expoziție de costume populare și piese textile de interior din Argeș și Mușcel.
  • Călătorie în trecutul Goleștilor… – Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
  • Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
  • Expoziția temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte. (holul facultății);
  • Povești colorate din Ucraina. Portul, tradițiile și arhitectură tradițională prin ochii copiilor ucraineni – retrospectivă a participării Ucrainei la Concursul Internațional de pictură a Muzeului Golești.

MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00. 

 MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ: 

 Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).  

Spectacolele Planetariului sunt între orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.    

Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44) 

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00 

 Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor) 

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00 

 Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor) 

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00 

 Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș) 

Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00 

 Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44) 

Program: luni-duminică: 9.00-19.00 

Casa Memorială „Dinu Lipatti”  (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)

Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00

 Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)

Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare

 Expoziții temporare organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

  • Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziție de arte vizuale, Filiala Pitesti a Uniunii Artiştilor Plastici din România;
  • Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, Centaurea tricocephala, plantă din familia Asteraceae (Compositae).

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Concert filarmonica Dacika

Dacika, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează duminică, 22 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar