Acasă / EVENIMENT / Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 2 – 9 februarie 2024

Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 2 – 9 februarie 2024

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural-artistice organizate de instituțiile de cultură subordonate în perioada 2 – 9 februarie 2024.

foto program 2-9 februarie
SÂMBĂTĂ, 3 Februarie
Ora 18.00: Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș organizează la Căminul Cultural Hârtiești și la Căminul Cultural Coșești spectacolul HORA SATULUI, în acordurile Orchestrei Doina Argeșului.
Ora 19.00: La Teatrul Alexandru Davila, Sala Mare, va avea loc Spectacolul CUMETRELE.
De-a lungul timpului, spectacolul CUMETRELE a fost pus în scenă în diferite viziuni scenice și distribuții, dar, de fiecare dată, a încântat publicul care a savurat și textul și prestația actoricească. Piesa ce poartă amprenta regizorală a lui Attila Vizauer este o adevărată ispită pentru public, o chemare la o seară de bună dispoziție și umor.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/cumetrele-4024?af=57

DUMINICĂ, 4 FEBRUARIE
Ora 11.30: La Teatrul Alexandru Davila Pitești, Sala Studio Liviu Ciulei, va avea loc spectacolul AMINTIRI DIN COPILĂRIE.
Cu toții avem… AMINTIRI DIN COPILĂRIE și mulți dintre noi se regăsesc în memoriile lui Ion Creangă care au devenit, în opinia multor critici de specialitate, capodoperă a literaturii române. Eroul, Nică al lui Ștefan a Petrei, copilul cu părul bălai care îmbuna vremea, face tot felul de pozne pentru care trage ponoasele. Mici și mari, spectatorii savurează cu poftă pățaniile din universul copilăriei celebrului scriitor.
Ora 19.00: La Teatrul Alexandru Davila, Sala Mare, va avea loc spectacolul VRĂJITORUL DIN OZ.
Dorothy zboară, dincolo de curcubeu, spre un tărâm magic unde locuiește Vrăjitorul din Oz. Pe drum, Dorothy întâlnește câteva personaje fantastice, care mai de care mai colorate și mai haioase. Împreună pleacă în căutarea Vrăjitorului, pentru a-l ruga să le îndeplinească dorințele. În cele din urmă, dovedindu-și curajul, mărinimia și istețimea, fiecare dintre ei își transformă dorința în realitate. Prietenia este cea pe care copiii o vor lega cu personajele în drumul lor spre Oz!
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/vrajitorul-din-oz-1709?af=57

MARȚI, 6 FEBRUARIE
Ora 16.30: ZICI ÎN FAMILIE – Activitate educativă, desfășurată cu copii – cu vârstele cuprinse între 6-9 ani – și părinții lor, cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A CITITULUI ÎMPREUNĂ; invitată specială: AMANDINE BĂNESCU, autoare și ilustratoare de cărți pentru copii – benzi desenate. (Sala Tinerilor – BJA)

MIERCURI, 7 FEBRUARIE
Ora 11.00: Oameni în memoria Argeșului. Aventurile lui Dinicu Golescu în Europa – eveniment cultural dedicat personalității cărturarului Constantin (Dinicu) Golescu (1777-1830) organizat de Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Muzeul Golești. În cadrul evenimentului, va fi evocată personalitatea lui Dinicu Golescu, „primul român modern”, și va fi realizată o expoziție tematică. (Sala Colecții Speciale – BJA)
JOI, 8 FEBRUARIE
Ora 17.00: Vernisajul expoziției de pictură Intuiție aparținând artistului plastic Dana Ciucă. Curatorul expoziției: Nicoleta Popa Grigore. (Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești)

Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș:
5 – 10 februarie: INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII – Expoziție de artă plastică, realizată de elevi de la Liceul Dinu Lipatti, clasa a XI-a, coordonați de prof. Daniel Preduț, președintele Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Holul BJA)

5 – 10 februarie: UMANIȘTI AI SECOLULUI AL XVII-LEA – Expoziție de facsimile după documente aflate în Secția Colecții Speciale, avându-i în prim-plan pe Dimitrie Cantemir și pe Voltaire. (Holul BJA Etajul al II-lea)

5 – 10 februarie: EDIFICII ECLEZIASTICE – Expoziție de reproduceri după fotografii din revistele: Boabe de grâu (1932-1934), Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice (1927, 1934, 1935), Literatură și Artă Românească (1896 – 1898), Monumente istorice și de artă (1976, 1983), Vatra (1939), Viața ilustrată (1936 – 1937). (Holul BJA Etajul al II-lea)

5 – 10 februarie: CĂRȚILE MOTIVAȚIONALE – CALEA TA SPRE SUCCES – Expoziție de cărți de dezvoltare personală din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș. (Holul BJA)

5 februarie / 8 februarie: ESENȚE. PERSPECTIVE. PERSONAJE – Grupaj de poeme din creația scriitoarei MARIA ALEXANDRA ILIESCU; ”Solilocvii II” – literatură fragmentară de LEONID DRAGOMIR. (Rubrică online)

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
Expoziția Concursului Internațional de Pictură cu tema Animale din curtea bunicilor (Bolnița Banului Radu Golescu)
Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu-Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.
Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.
Expoziția temporară Constelații românești tradiționale, organizată în parteneriat cu Complexul Astronomic Baia Mare (proiect de revitalizare a astronomiei populare românești) – iulie-septembrie
Expoziție temporară Universul copilăriei de altădată, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor București.
Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”;
Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.
Program de vizitare:
Vara: 9.00-18.00 (1 aprilie – 31 octombrie)
Iarna: 8.00-16.00 (1 noiembrie – 31 martie)
Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).

Muzeul Județean Argeș:
Expoziția temporară „Alb și negru în lumea florilor de mină” (Galeria Națională de Artă Naivă);

Exponatul lunii – Tezaurul monetar de la Recea;

Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Castrul roman Câmpulung – Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Expoziția Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Accident rutier pe A1, sensul spre Pitești

Accident rutier pe A1, sensul spre Pitești

Accident rutier produs pe Autostrada A1, sensul spre Pitești, zona Pasarela Cireșu, în care sunt ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar