Sfârșitul de noiembrie și începutul lunii decembrie aduce și o mini-vacanță. Dacă nu v-ați făcut deja planuri de vacanță, vă recomandăm câteva dintre evenimentele week-end-ului prelungit organizate de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Argeș și vă rugăm să le vizitați și experimentați.
Puteți să alegeți să petreceți o zi în aer liber, la MUZEUL GOLEȘTI, locul în care se oprește timpul și tihna odinește mintea, sufletul și trupul, iar copiii pot zburda liberi, într-un mediu sigur și curat, sau să vizitați expozițiile MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ și să descoperiți misterioasa lume a Universului stelar la Planetariu. TEATRUL “ALEXANDRU DAVILA” oferă spectacole de teatru pentru toate vârstele și premiere, iar pe 30 noiembrie sunteți invitați la spectacolul “NOI SUNTEM ROMÂNI!” dedicat Zilei Naționale a României, susținut de soliștii ORCHESTREI “DOINA ARGEȘULUI”.
Sâmbătă – 27 noiembrie
ORA 11:30 | Sala Studio – Ă Ă – spectacol pentru copii. Durată | 50 de minute. Vârstă recomandată | +3 ani. Bilete disponibile online: https://www.mystage.ro/spectacole/craiasa-zapezilor-3020 sau de la Agenția de bilete a teatrului.
Autor | Hans Christian ANDERSEN. Regie artistică | Mirela NICOLAU. Scenografie | Mihaela DINU PIȚIGOI. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA”).
În “Crăiasă zăpezilor”, Andersen vorbește despre iubire, despre puterea acesteia de a înfrunta și depăși orice obstacol
ORA 19:00 | Sala Mare – Durată | 1 h și 47 de minute (fără pauză). Bilete disponibile online:https://www.mystage.ro/spectacole/badaranii-1676?af=57sau de la Agenția de bilete a teatrului.
Autor | Carlo GOLDONI. Regie artistică și adaptare | Matei VARODI. Scenografie | Miruna VARODI. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA”).
În timpul carnavalului venețian, soția și fiica din prima căsătorie a comerciantului Lunardo, sunt private de bucuriile petrecerii și ale ieșirilor.
Duminică – 28 noiembrie
ORA 11:30 | Sala Studio – Ă Ă – spectacol pentru copii. Durată | 50 de minute. Vârstă recomandată | +3 ani. Bilete disponibile online: https://www.mystage.ro/spectacole/craiasa-zapezilor-3020sau de la Agenția de bilete a teatrului.
Autor | Hans Christian ANDERSEN. Regie artistică | Mirela NICOLAU. Scenografie | Mihaela DINU PIȚIGOI (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA”).
În “Crăiasă zăpezilor”, Andersen vorbește despre iubire, despre puterea acesteia de a înfrunta și depăși orice obstacol
ORA 19:00 | Sala Mare – ℙℝℝĂ – ÂȘ, ! Durată | 75 de minute. Vârstă recomandată | +12 ani. Bilete disponibile online:
https://www.mystage.ro/spectacole/brancusi-mon-amour-3019…sau de la Agenția de bilete a teatrului. Autor | Claudia MOTEA. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA”). Spectacolul celor nouă iubite ale lui Brâncuși, care i-au inspirat capodoperele, este fascinant și ne oferă o perspectivă inedită asupra creativității sale.
Având în vedere reglementările în vigoare, în contextul pandemiei Covid19, la spectacolele/evenimentele TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA”) pot participa:
- doar persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
- doar persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu Covid19.
Evenimentele se desfășoară cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu păstrarea distanţei fizice şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie.
Marți – 30 decembrie
ORA 18:00 – NOI SUNTEM ROMÂNI! – spectacol dedicat Zilei Naționale a României. Spectacolul va aduna pe scenă soliștii Orchestrei Doina Argeșului precum: Lucica BACIU BICAN, Diana CĂLINESCU, Daniela CERNEA, Veronica DINU, Grațian BĂDESCU, Valentin GRIGORESCU, Iuliana MUSCALU, George NEDELEA, Bogdan ONCIOIU, Zina GHIȚULESCU și Ion Nicu TONY, care vor încerca să trezească în fiecare dintre noi spiritul patriotic. Acompaniamentul spectacolului va fi asigurat de Orchestra Doina Argeșului, dirijată de maestrul Virgil Iordache. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Argeș. Intrarea la eveniment este liberă – Sala LUMINA – Pitești (CENTRUL CULTURAL JUDEȚEAN ARGEȘ)
Accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2, conform normelor in vigoare privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
Accesul în sala de spectacol se va face în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
Joi – 2 decembrie
ORA 16.30 – CRONICILE CRĂCIUNULUI – Activitate educativă – derulată în cadrul Proiectului Clubul Copiilor Isteți – de prezentare a tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun; participă elevi cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani. (Online) (BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ)
Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie:
- MIHAI I – 100 – Expoziție de documente/reproduceri fotografice din revistele România ilustrată (1928), Ilustrațiunea română (1929), Realitatea ilustrată (1928, 1929, 1930, 1935, 1936, 1937); expoziția este dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al românilor, Mihai I (25 octombrie 1921 – 5 decembrie 2017).
- CERUL DIN NOI. CERUL DE DEASUPRA NOASTRĂ – Expoziție de pictură, realizată de GABRIEL MARINESCU, student la Facultatea de Teologie din Pitești, Secția ”Artă Sacră”.
- PAȘI SIMPLI CĂTRE LIBERTATEA FINACIARĂ – Expoziție tematică – lucrări de management, marketing, business, antreprenoriat, educație financiară.
- ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Grupaj de poezie, autor – NICOLAE IONESCU; recenzie la volumul de versuri ”Anii tăcerii”, autor – ION POPESCU-SIRETEANU, în data de 29 noiembrie și 3 decembrie – Rubrică online.
Expoziții temporare organizate de MUZEUL GOLEȘTI:
Expoziția de pictură pentru copii Poveștile din țara mea, (desene premiate in concursul internațional de pictură, organizat de Muzeul Golești (Bolnița Banului Radu Golescu);
Furca de tors. Expoziție cu furci de tors aflate în patrimoniul Muzeului Golești (secția de Etnografie)
Salonul de altădată. Expoziție cu mobilier și obiecte de la începutul secolului al XX-lea.
Călătorie în trecutul Goleștilor… – Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
Expoziție temporară Povești colorate din Muzeul Golești (parteneriat cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu);
Tudor Vladimirescu – memoria unui patriot român. Expoziție dedicată mișcării revoluționare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu (Muzeul Golești);
Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
Expoziția temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte. (holul facultății)
Expoziție de autor – pictorița Elena Stoica (secția de etnografie – Muzeul Golești).
Expoziție: Fotografi și fotografii de altădată. Expoziție temporară realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung-Mușcel și Muzeul Municipal Curtea de Argeș.
MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.
MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziția Națională de Artă Naivă, ediția a LIII-a.
Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, BROASCA ȚESTOASĂ CU CARAPACE MOALE (SOFTSHELL)
Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor
Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00.
Preţuri bilete: Adulţi – 7 lei Elevi/studenţi/pensionari – 3 lei
Galeria Naţională de Artă Naivă
Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Preţuri bilete: Adulţi – 8 lei Elevi/studenţi/pensionari – 3 lei
Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii”
Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44 – Intrarea din Bulevardul Eroilor
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Preţuri bilete: Adulţi – 6 lei Elevi/studenţi/pensionari – 3lei
Castrul roman Câmpulung-Jidova
Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 7 lei Elevi/studenţi/pensionari – 3 lei
Casa Memorială „Dinu Lipatti”
Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 6 lei
Elevi/studenţi/pensionari/militari – 2 lei
Taxă filmari profesionale-100lei/ora
Taxă sedință fotografiere profesionale-50 lei/ora
Taxă fotografiere amatori-10 lei/ora
Lapidarium
Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44
Program: luni-duminică: 9.00-19.00
Cetatea Poienari
Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș
Închisă pentru lucrări de conservare Planetariul
Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor
Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00
Preţuri bilete: Adulţi – 10 lei Elevi/studenţi/pensionari – 5lei
Acasă / EVENIMENT / Programul evenimentelor cultural artistice in perioada 23 noiembrie – 3 decembrie
Citeşte şi ...
Accident rutier între trei vehicule pe A1, km 88
Accident rutier între trei vehicule, produs pe A1, km 88, sensul spre Pitești. Sunt identificate ...