În această dimineaţă, deputatul de Argeş Cătălin Rădulescu a fost chemat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La intrare, el le-a spus jurnaliştilor că ar fi fost citat în calitate de martor. După aproximativ două ore de audieri, a ieşit şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de reprezentanţi ai Poliţiei Argeş. În acest dosar Rădulescu este cercetat de procurori ai Parchetului General pentru infracţiunea de ultraj, după ce, pe la sfârşitul lunii ianuarie, a jignit-o pe jurista poliţiei judeţene pe holurile unei instanţe de judecată. Poliţista a considerat că ar fi fost jignită şi ameninţată de către deputat şi a raportat incidentul superiorilor săi, care au făcut plângere.
Parlamentarul a afirmat că plângerea împotriva sa a fost depusă de un adjunct al şefului poliţiei judeţene, care i-ar fi suspendat permisul de port-armă. Rădulescu a explicat că s-a adresat judecătorilor cu contestaţie la decizia de suspendare şi că la instanţă reprezentanta poliţiei ar fi încercat să discute cu un martor din dosar şi că l-a numit „deputatul mitralieră”.
„Acum o să facem noi plângere penală şi pentru calomnie, şi pentru intimidarea martorilor” – a menţionat Rădulescu. „Eu sunt medic chirurg, ea nu ştiu cine este. O fac şi nesimţită şi fac şi plângere. Da, e o nesimţită. Dacă mă face pe mine, medic chirurg, una cu şapte clase, deputatul mitralieră, înseamnă că e o nesimţită”, a afirmat Cătălin Rădulescu şi în faţa reporterilor prezenţi la parchetul instanţei supreme.
În martie, după ce deputatul a spus că ar deţine o armă letală din perioada revoluţiei din 1989, poliţia judeţeană s-a autosesizat şi a efectuat un control acasă la Rădulescu. Oamenii legii au constatat că acesta deţinea legal un pistol-mitralieră UM de colecţie (fabricat în România, la Cugir), pe care l-a cumpărat în 1999, şi o puşcă de vânătoare Browning cu alice de calibrul 12 milimetri. Întrucât prima dintre ele nu era prevăzută cu un sistem de siguranţă în zona trăgaciului, aşa cum prevede legea şi fiindcă a fost găsită şi altfel de muniţie decât cea pentru care era autorizat, parlamentarul a fost amendat cu 2.500 lei, i-a fost anulat dreptul de a deţine arme, s-a ales cu dosar penal şi a fost sesizat Parchetul General pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.