Acasă / SOCIAL / Ședința Colegiului Prefectural

Ședința Colegiului Prefectural

Ședința Colegiului Prefectural
Astăzi, 29.06.2021, prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, a prezidat Ședința Colegiului Prefectural.
În cadrul ședinței s-au supus dezbaterii și analizei strategiile și obiectivele propuse pentru desfășurarea activității conform programului de guvernare și problemele care duc la disfuncționalități în activitatea desfășurată de următoarele instituții: Direcția Silvică Argeș; Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Argeș; Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș; Garda Forestieră Județeană Argeș și Agenția Națională a zonei Montane.
S-au prezentat problemele specifice și dificultățile cu care se confruntă aceste deconcentrate. Pentru rezolvarea acestora instituțiile au propus măsuri în vederea îmbunătățirii activității.
În ceea ce privește Direcția Silvică Argeș, principalele probleme cu care se confruntă sunt generate de numărul mare de solicitări ce au ca obiect transferul unei suprafețe de teren către UAT-uri în baza legilor reparatorii
Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș a identificat că problemele de mediu din județul Argeș sunt generate de: nerealizarea țintelor (50% din deșeurile menajere reprezentând ținta pentru anul 2020) privind colectarea selectivă a deșeurilor generate de la populație; abandonările de deșeuri pe terenuri neocupate sau situate de-a lungul căilor de comunicații rutiere, feroviare și pe malurile cursurilor de apă; nerespectarea condițiilor și obligațiilor de mediu de către operatorii care colectează, depozitează sau tratatează deșeuri periculoase în cazul încetării activității; lipsa sistemului de canalizare în multe zone rurale; încercările de a introduce pe piața națională a substanțelor și preparatelor periculoase, care fac obiectul restricțiilor; scurgeri accidentale de țiței și apă sărată; nesoluționarea problemelor de mediu ce sunt de competența autorităților locale.
Garda Forestieră Județeană Argeș se confruntă cu fenomenul tăierilor ilegale de arbori localizate pe terenurile fără pază, cu toate că acesta a scăzut comparativ cu anii anteriori.
În ceea ce privește, Agenția Națională a Zonei Montane prin Oficiul de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș, cadrul legislativ nu este adoptat la realitatea montană.
Rapoartele institutiilor pot fi consultate în integralitate pe site-ul: https://ag.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/colegiul-prefectural/

În ședința colegiului prefectural am discutat împreună cu membrii colegiului prefectural situația urșilor din județul Argeș, care apar în zonele turistice și în zonele rezidențiale și am căutat să găsim soluții și măsuri de intervenție pentru încetarea acestui fenomen pentru a asigura protecția argeșenilor împotriva atacurilor urșilor. Întrucât, soluțiile propuse necesită colectarea mai multor date din teren, problematica urșilor va fi reluată și în următoarea ședință de colegiu prefectural.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Concert filarmonica Dacika

Dacika, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează duminică, 22 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar