Acasă / SOCIAL / Spectacol extraordinar dedicat unirii Basarabiei cu România la Filarmonica Piteşti

Spectacol extraordinar dedicat unirii Basarabiei cu România la Filarmonica Piteşti

Aliona TriboiMarţi, 27 martie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncţional Piteşti, Filarmonica Piteşti organizează un spectacol muzical-artistic dedicat centenarului unirii Basarabiei cu România, susţinut de artişti de la Chişinău. Vor urca pe scenă: Liviu Ştirbu (Artist al Poporului, laureat al Premiului Naţional, Maestru în Arte), Radu Dolgan (Artist al Poporului), Livyka Ştirbu-Sokolov. Acestora li se alătură folkistul Tiberiu Hărăguş, de la Centrul Cultural Piteşti. Liviu StirbuÎn program: fragment din Concertul pentru pian de Liviu Știrbu, Omul nu are alin, Măi bădiţă, bădișor, Cântec femeiesc, Un dor în care zbor, Dac-ai fi…, Bamboleo, Codrii, I love you, Dar eu te mai iubesc, Basarabia, Primăvară, primăvăvară, De ce plâng chitarele, Urare de viată lungă. Liviu Ştirbu a studiat vioara la Şcoala de Muzică din Orhei şi la Colegiul de Muzică „St. Neaga” din Chişinău. A continuat studiile muzicale la secţia dirijat orchestră de muzică populară, la Institutul de Arte „G. Musicescu”, şi compoziţie, la Conservatorul de Stat din Chişinău. După absolvirea conservatorului a urmat cursurile postuniversitare la Academia de Muzică din Bucureşti. Şi-a început cariera muzicală fiind component al mai multor formaţii (Contemporanul, Orizont, Plai). Liviu Ştirbu a cântat la vioară, clape, chitară, a compus şi a făcut aranjamente muzicale. Este autorul creaţiilor orchestrale, vocale, de cameră, al folk-rock-operei „Mioriţa”, musicaleleor „Soacra cu trei nurori”, „Cenuşăreasa”, „Mowgley-copilul junglei”. A compus muzica la peste 60 de spectacole de teatru, pantomimă, muzică de film, şlagăre pentru interpreţi şi formaţii de muzică uşoară, cunoscute în Europa, China, Egipt, S.U.A. A fost distins cu numeroase premii şi diplome la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Dintre ele, menţionăm pe cele din S.U.A, Marea Britanie. Este pentru prima oară la Filarmonica Piteşti.

Tiberiu HaragusNăscută la Chişinău, Aliona Triboi a absolvit secţia vioară la Liceul de Muzică „Eugen Coca” şi Conservatorul „Gavriil Musicescu”, secţiile „Instrumente cu corzi” şi „Canto Estradă şi Jazz”. În paralel a studiat şi la Facultatea de Arte Dramatice şi Management Artistic, catedra „Actor, Teatru, Cinema”. A evoluat ca solistă şi violonistă în trupa folk-rock „Millenium” şi în orchestrele de muzică populară „Speranţa”, „Căluşarii”,„Moldoviţa”,„Comoara”. În urma participării la festivaluri, a obţinut nenumărate premii şi diplome şi turnee şi concerte în România, Ucraina, Belarus, Rusia. Din 2002 până în prezent a evoluat în Orchestra Municipală de Muzică de Cameră „Amadeus” şi în Ansamblul „Violonistele Moldovei”, alături de care a susţinut concerte în România, Rusia, Belarus, Italia, Spania, Franţa, Danemarca. Este laureată a concursurilor naţionale şi international din Ucraina, Bulgaria, Moldova, Belarus. În prezent este angajata Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Este şi solista trupei româneşti „Provincialii”.

Livyka Stirbu SokolovPianista Livyka Shtirbu-Sokolov s-a născut într-o familie de muzicieni, tatăl, compozitor, mama, pianistă, urmând, cum era şi firesc, drumul muzicii. Este studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa de pian a profesorului Vlad Dimulescu. Deşi tânără (19 ani), a susţinut numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, fiind laureată în România, Republica Moldova, Elveţia. A susţinut recitaluri în: Germania, Rusia, România. A evoluat alături de violonişti, pianişti şi violoncelişti de prestigiu, formând duouri. A evoluat sub bagheta dirijorilor Valentin Doni, Octav Calleya, Cristian Florea, Daniel Manasi, Mihai Agafiţa, colaborând cu orchestre simfonice, de tineret sau naţionale de cameră. Este pentru a doua oară la Filarmonica Piteşti.

Radu DolganFiul compozitorului Mihai Dolgan, Radu Dolgan a urmat cariera muzicală a tatălui, la 15 ani înfiinţând prima formaţie din viaţa sa. A cântat în numeroase trupe, la momentul actual având propriul band „Radu Dolgan & Megapolis Band”. Este pentru prima oară şa Filarmonica Piteşti.
Cantautorul Tiberiu Hărăguş a cântat în Formaţia „P600” din Piteşti, înfiinţând, peste ani, la Centrul Cultural Piteşti, Formaţia „P620”, alături de care a susţinut numeroase concerte şi recitaluri. Este iniţiatorul singurului festival de muzică folk din Piteşti, festival care s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie. La acest spectacol intrarea este liberă!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiile la locuințe

Când totul dispare, ce mai rămâne?

Deși tragem periodic semnale de alarmă, incendiile la locuințe continuă să provoace tragedii. În primele ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar