Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Sancţiuni contravenţionale pentru comerţ ilicit

În ziua de 17.07 a.c. efectivele de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti  au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, a evaziunii fiscale cât şi a comerţului stradal neautorizat  în zona Pieţei Ceair, str. Crinului, str.9 Mai, str. Sf. Vineri, str. Traian Vuia şi Piaţa En-Gross, Bazarul Gh. Lazăr şi străzile adiacente ocazie cu care au fost aplicate un număr de 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6080 de lei, fiind confiscate bunuri (articole de menaj, telefoane mobile, perdele) în valoare totală de 1790 de lei după cum urmează.

A fost identificată S.R., de 36 ani, din mun. Piteşti, în timp ce comercializa fără documente de provenienţă, articole de menaj în valoare de 240 de lei.

Bunurile au fost confiscate şi persoana a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990, art.1, lit. e, cu amendă în valoare de 500 de lei.

În Piaţa Ceair a fost identificat R.P., de 27 ani, din com. Sângeorgiu de Mureş, jud. Mureş, în timp ce comercializa fără documente de provenienţă, perdele textile în valoare de 300 lei.

Bunurile au fost confiscate şi bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990, art.1, lit. e, cu amendă în valoare de 500 de lei.

În Bazarul Gheorghe Lazăr  a fost identificată C.I., de 39 ani, din oraşul Ştefăneşti, jud. Argeş, în timp ce comercializa fără documente de provenienţă 3 telefoane mobile,  în valoare de 1250 de lei.

Bunurile au fost confiscate, iar persoana a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 Rep. art.1, lit. e, cu amendă în valoare de 500 de lei.

 

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Proximitate, au efectuat o acţiune în Târgul de legume-fructe din localitate, în vederea combaterii evaziunii fiscale în domeniul comercializării fructelor-legumelor, şi respectării legislaţiei în domeniul muncii.

Cu această ocazie au fost identificaţi T.M. de 54 ani din Câmpulung, I.V. de  49 ani din comuna Mioarele, judeţul Argeş, I.C. de 35 ani din Câmpulung, G.P. de 54 ani din Câmpulung şi T.F. de 46 ani din Câmpulung, administratori de societăţi comerciale care comercializau roşii, varză, pepeni şi vinete, în valoare de totală de 520 lei pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

Persoanele în cauză au fost sancţionate  conform legii nr.12/1990, cu amenzi în valoare totală de 2000 lei, iar legumele au fost confiscate contravaloric urmând ca suma de bani ridicată să fie depuse la D.G.F.P. Argeş.

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu – Goleşti, au continuat activităţile cu ocazia „târgului de Marina”, ocazie cu care au depistat pe P.C.R. de 33 ani, domiciliat în com. Petroşani, jud. Argeş, care oferea spre vânzare cantitatea de 100 kg pepeni fara a deţine documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 1 lit. a din Legea 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei, iar suma de 80 lei, reprezentând contravaloarea produselor comercializate a fost confiscată, urmând a fi depusă la D.G.F.P. Argeş.

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Curtea de Argeş – Compartimentul Siguranţă Publică, au continuat activităţile de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicite, ocazie cu care au depistat cinci persoane, care efectuau acte de comerţ cu animale vii (porci), fără documente prevăzute de legislaţia sanitar veterinară în vigoare.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3000 lei conform art.3 lit. a, pct.2 din HG 984/2005.

 

Urmare a percheziţiilor desfăşurate în dimineaţa de 17.07 a.c. de  poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, cu sprijinul poliţiştilor SAS şi jandarmilor din cadrul IJJ Argeş s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă a doi minori cu vârste de 17 şi 18 ani şi a lui C.C.B., de 25 ani şi B.G., de 25 ani, persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în ziua de 13.07 a.c.

Tinerii urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.

 

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Tiberiu Dragos Oprea

Tangouri românești și argentiniene în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar