Acasă / EVENIMENT / Suita Carmen, scrisă de Șcedrin pentru soția sa, balerina Maia Plisețkaia, la Filarmonica Pitești

Suita Carmen, scrisă de Șcedrin pentru soția sa, balerina Maia Plisețkaia, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 10 iunie, în Sala Simfonia  a Centrului Multifuncțional, un nou concert simfonic, cu pagini muzicale aparținând lui Dmitri Șostakovici și Rodion Șcedrin. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ganea, participă, ca soliști, pianista Adriana Maier, trompetistul Cristian Stanciuc și percuționiștii Paul Luculescu, Gabriel Baranni, Iulia Bitta, Alina Alexandra Trifu și Vlad George Polgar. În program: Smitri Șostakovici – Concertul pentru pian, trompetă și orchestră de coarde și Rodion Șcedrin – Suita Carmen (transcriere din opera lui Georges Bizet).  

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent. A colaborat cu soliști de renume, dintre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu.

Adriana Maier s-a născut la Bucureşti, oraş în care a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu”, la clasa profesorului Mircea Costache, şi Universitatea de Muzică, unde a studiat cu pianişti de prestigiu ca Dan Grigore şi Aurora Ienei. Doctor în muzică, Adriana Maier este lector universitar, la clasa muzică de cameră, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi este membră a Ansamblului cameral Profil. A concertat cu filarmonicile din Braşov, Craiova, Ploieşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Giurgiu, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa şi din străinătate, sub conducerea dirijorilor Ilarion Ionescu-Galaţi, Ovidiu Bălan, Gheorghe Costin, Theodor Costin, Paul Popescu, Daisuke Soga, Cem Mansur, Benno Foster, Itay Talgam şi a susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate, desfăşurând o bogată activitate camerală în Olanda, Franţa, Grecia, Iugoslavia, Germania, Elveţia, Polonia. Laureată a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, printre care: „Concertino” (Praga), „Eduard Flipse” (Rotterdam), „E.P.T.A.” (Belgrad), „George Enescu”, „Constantin Silvestri”, „Ionel Perlea” (Bucureşti), revine la Filarmonica Piteşti, unde, în stagiunile trecute, a susținut concerte și recitaluri camerale.

            Angajat de la înființare în orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, Cristian Stanciuc a început studiul trompetei la Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, definitivându-și studiile la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală (atât studiile licență, cât și cele de master). A colaborat cu Filarmonica „George Enescu” București, Orchestra Națională Radio, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Filarmonica „Banatul” Timișoara, filarmonicile din Giurgiu, Târgu-Mureș, Târgoviște. Laureat al Concursului Național de Muzică „Lira de Aur” Suceava, Cristian Stanciuc a susținut recitaluri individuale și camerale în București și în țară. Este membru al formației camerale „Bucharest Brass”.  

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul fiind de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

La concert este permis accesul doar pentru 50% din public. Spectatorii  vor purta pe tot parcursul concertului masca de protecție.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiile la locuințe

Când totul dispare, ce mai rămâne?

Deși tragem periodic semnale de alarmă, incendiile la locuințe continuă să provoace tragedii. În primele ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar