Avalanșa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanța din punctul din care se presupune că a pornit și până unde s-a oprit.Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana și o alta a curs spre parcare și a afectat mașinile parcate acolo.De asemenea, forțele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanșe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis și până la Capra.18 militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș acționează în zonă împreună cu alți 6 militari veniți din Dâmbovița, Olt și Vâlcea.6 salvatori montani sunt în echipele de intervenție. 10 polițiști și 3 jandarmi montani acționează în aceeași zonă.
La Capra sunt 60 de oameni. 50 sunt turiști din București, Timiș și Argeș, iar 10 sunt membrii personalului.Misiunea este în dinamică, se înaintează foarte greu, inclusiv cu șenilata.Din cauza faptului că sunt porțiuni de drum blocate de copaci, pompierii se deplasează pe jos și acționează cu motofierăstraie pentru degajarea copacilor și pentru a cresa acces.În jurul orei 07: 30 s-a început deplasarea pentru recunoaștere, ulterior fiind solicitate forțe în sprijin.Către locul solicitării se deplasează pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu.Ajunse la unitatea de cazare, forțele de intervenție au identificat un număr de 57 de turiști.Pentru a fi evacuați în siguranță, aceștia au fost împărțiți în două grupuri.Primul grup, format din 17 persoane, deja se transportă cu un microbuz spre municipiul Pitești, iar cel de-al doilea grup, compus din 41 de persoane ( 40 turiști și un angajat al unității de cazare) au ajuns în siguranță la o altă unitate din zonă.Niciuna dintre persoanele evacuate nu au avut nevoie de asistență medicală.
Turiștii au fost îmbarcați în mijloace de transport.
Unii dintre aceștia au optat să facă deplasarea către București și municipiul Pitești cu microbuze și o autospecială de primă intervenție și comandă, pe când alții au început deplasarea cu alte mijloace.