Trei bărbaţi trebuie să dea cu subsemnatul după ce poliţiştii i-au săltat de acasă pentru că au comis fraude informatice.
Fraudă şi fals
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Coşteşti, au adus la audieri trei bărbaţi cu vârste între 25 şi 51 de ani bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fraudă informatică şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din primele cercetări oamenii legii au stabilit că, din cursul anului 2018 şi până în prezent, cei în cauză ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerţ online douăsprezece persoane juridice, reprezentante ale unor societăţi comerciale din România, care au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos. Concret, suspecţii postau anunţuri false prin care ofereau spre vânzare material lemnos, pe care în realitate nu-l aveau, producând astfel un prejudiciu de aproximativ 66.000 lei.
Percheziţii
Pentru probarea activităţii infracţionale, marţi au fost efectuate trei percheziţii la locuinţele celor trei escroci pe raza judeţelor Mureş şi Buzău. O descindere a avut loc acasă la bărbatul de 51 de ani, din Târgu Mureş, şi alte două la ceilalţi doi, ambii din Râmnicu Sărat, de unde au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile, medii de stocare, documente de natură probatorie etc. Operaţiunea a fost declanşată după ce o firmă din Argeş a reclamat că a fost ţepuită prin modalitatea anterior amintită.
Ieri, cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Aceştia sunt: Petru Bogdan P., de 51 de ani, din Târgu Mureş, George Adrian T, de 26 de ani, şi Sorin Georgian I., de 25 de ani, ambii din Râmnicu Sărat. Firmele păgubite sunt din Călăraşi, Teleorman, Timiş, Cluj şi Bucureşti. La acţiune au mai participat poliţişti din cadrul BCCO Târgu Mureş, Buzău, Alba Iulia, Ploieşti şi Dâmboviţa, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor, ambele din cadrul IGPR.