Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Colegiul Național al Asistenților Sociali Sucursala Argeș organizează, marți 16 martie 2021, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.
Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Județean Argeș între orele 12.00-14.00, cu respectarea regulilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Scopul evenimentului derulat este acela de a celebra realizările asistenților sociali și de a promova rolul asistentului social în rândul comunitățîi, în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.
Vor participa decidenți din administrația publică locală și județeană, reprezentanți ai instituțiilor cu rol în domeniul asistenței sociale și protecției copilului, asistenți sociali, dar și beneficiari ai centrelor rezidențiale pentru adulți și copii din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, precum și persoane cunoscute la nivel național.
Anul acesta, Federația Internațională a Asistenților Sociali (I.F.S.W.) a stabilit tema generală, la nivel modial: UBUNTU: Eu sunt pentru că Noi suntem – Consolidarea solidaritățîi sociale și a conectării globale.
Nașterea Zilei Mondiale a Asistenței Sociale a fost posibilă la inițiativa Federaţiei Internaţionale a Asistenţilor Sociali în anul 1983. Ideea a fost îmbrățișată ulterior și de alte organizații mondiale cu preocupare în domeniul asistenței sociale. Așa se face că, anual, în cea de-a treia zi de marţi a lunii martie îi sărbătorim pe cei care au ales să își dedice viața ideii de a face bine, de a dărui, de a întinde o mână de ajutor la momentul potrivit și respectând niște reguli de conduită universabil valabile.
Termenul ”Úbuntu: Eu sunt pentru că Noi suntem”, ales că mesaj comun pentru acest an, provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și a fost popularizat în întreaga lume de Nelson Mandela.
Povestea spune că într-o zi, un antropolog occidental a plecat în Africa pentru a studia comportamentul social al unui trib indigen. El le-a propus copiilor un joc și aceștia au acceptat de bună voie să facă parte din el. Antropologul a pus un coș plin cu bomboane sub un copac și le-a spus copiilor că oricine va ajunge primul la coș va câștiga tot coșul și ar putea mânca dulciurile singur. I-a aliniat pe toți copiii și a ridicat mâna pentru a da semnalul de start.
Când antropologul a dat startul, copiii și-au luat mâinile reciproc și au început să alerge împreună. Toți au ajuns la coș în același timp. Apoi s-au așezat într-un cerc mare și s-au bucurat de dulciuri împreună, râzând și zâmbind.
Uimit de reacția copiilor, antropologul îi întrebă pe cei mici de ce se așteptaseră unii pe ceilalți, știind că unul din ei ar fi putut lua tot coșul. Copiii au clătinat din cap și au răspuns: „Úbuntu, cum poate unul dintre noi să fie fericit dacă toți ceilalți sunt triști?”
Astfel, Úbuntu- că principiu pentru consolidarea solidarității sociale și recunoașterea conexiunii globale este esențial pentru viitorul comun și durabil. Acesta pune bazele promovării unui proces incluziv de dezvoltare a unor noi acorduri sociale între guverne și populațiile pe care le deservesc.
Tag-uri- . 24 A copii foto fotopress fotopress-24 fotopress-24.ro public r
Citeşte şi ...
Momente de sărbătoare pentru sportivii H20 Viitorul Pitești
Ieri seară au fost momente de bucurie pentru sportivii legitimați la clubul H20 Viitorul Pitești. ...