Acasă / EVENIMENT / Accident mortal provocat de o caruță nesemnalizata la Schitu Goleşti

Accident mortal provocat de o caruță nesemnalizata la Schitu Goleşti

MortalCaruta01Un om a murit şi alţi şapte au ajuns la spital, după ce vehiculele în care se aflau au fost implicate într-un grav accident de circulaţie. Evenimentul a avut loc pe DN 73 în jurul orei 22.30 a serii de luni, 12 februarie, la Schitu Goleşti. O căruţă în care se aflau cinci persoane, condusă de Nicolae M., de 30 de ani, din Valea Mare Pravăţ, circula către Câmpulung. Ajuns aproape de zona centrală a comunei, atelajul a fost izbit violent de un Opel Astra înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, la volanul căruia se afla Marian Cristinel Ştefan, în vârstă de 22 de ani, din Schitu Goleşti. În urma impactului extrem de violent, căruţa a fost făcută ţăndări, iar cei cinci oameni aflaţi în ea aruncaţi pe asfalt.

Accidentul s-a soldat cu decesul Roxanei Luca, de 26 de ani, din Valea Mare Pravăţ, concubina căruţaşului, cu rănirea gravă a Irinei Luca, de 44 de ani, mama Roxanei, şi a unui adolescent în vârstă de 16 ani, ambii din Valea Mare Pravăţ, care au suferit fracturi de umăr, respectiv de picior. De asemenea, au mai fost răniţi uşor conducătorul atelajului şi Cătălin L., de 28 de ani, şi el din Valea Mare Pravăţ. În acelaşi accident au fost răniţi Mihai D., de 19 ani, şi Narcis D., de 21 de ani, ambii din Câmpulung, pasageri în Opelul care a lovit căruţa, precum şi şoferul maşinii. Toţi trei au suferit răni uşoare. La locul evenimentului au intervenit echipaje SMURD şi o autospecială ale Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, ambulanţe şi poliţişti. Cu excepţia conducătorului auto, care a refuzat transportul la spital, celelalte victime au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la spitalul din municipiul de la poalele Mateiaşului.

Din primele date rezultă că, deşi este interzis prin lege, căruţa circula pe un drum naţional fără a fi semnalizată corespunzător şi dotată cu elemente reflectorizante, care s-o facă vizibilă pe timp de noapte. De asemenea, poliţiştii spun că, la rândul său, conducătorul auto nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi nu a păstrat o distanţă suficientă în mers. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor producerii accidentului şi a vinovaţilor.

Foto: Tony FERARU
Video : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DecedatZapada02

A murit îngheţat în zăpadă

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar