Acasă / EVENIMENT / Deţinutul evadat a fost capturat

Deţinutul evadat a fost capturat

Dimineaţă, în jurul orei 9.20, Florin Cristian Ioniţă, de 24 de ani, din Miroşi, condamnat definitiv la doi ani şi o lună de închisoare pentru loviri şi alte violenţe, care cu o zi înainte evadase dintr-un cabinet medical, a fost capturat pe un teren viran din Albota de o echipă de căutare din cinci poliţişti de la secţia rurală din localitate (alcătuită din şeful secţiei, adjunctul său şi trei agenţi de patrulare).

DetinutEvadat03Urmărit cu focuri de armă
Aceştia cunoşteau faptul că, înainte cu ceva vreme, tânărul lucrase prin comună şi cunoştea zona şi s-au îndreptat spre locul unde bănuiau că ar putea să se fi ascuns fugarul. Nu s-au înşelat, fiindcă, atunci când s-au apropiat, deţinutul a ieşit din ascunzătoare şi a rupt-o la fugă pe câmp. Poliţiştii au pornit în urmărire, context în care l-au somat să stea pe loc, însă evadatul nu s-a supus somaţiei şi oamenii legii au făcut uz de armă trăgând două focuri de avertisment în aer, fără ca vreo persoană să fie rănită sau provocate pagube. Iniţial, fugarul a încetinit, dar imediat şi-a reluat alergarea.

A dat cu capul în gard
În goana lui nebună spre o libertate iluzorie, deţinutul a ajuns la limita dintre o proprietate privată şi şoseaua naţională. Speriat, şi-a dat seama prea târziu că are în calea sa un obstacol şi în loc să sară, s-a lovit cu capul de gardul care împrejmuia proprietatea. Se pare că lovitura l-a ameţit un pic, suficient cât să fie imobilizat de poliţişti şi încătuşat. Condus la sediul secţiei, el a fost preluat de mascaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş anunţaţi între timp şi adus la sediul poliţiei judeţene pentru audieri. De aici va fi predat unei escorte a Penitenciarului Mioveni, iar pentru fapta sa riscă încă o pedeapsă între şase luni şi doi ani de puşcărie.

A sărit de la etaj
Vă reamintim că evenimentul a avut loc în jurul orei 13.10 a zilei de miercuri la Centrul de Diagnostic şi Tratament Piteşti, unde deţinutul, care fusese depus la închisoare doar cu o zi înainte, era spitalizat în secţia TBC a Penitenciarului Spital Mioveni, a fost adus pentru control şi urma să facă o radiografie pulmonară. Întrucât nu trebuia să aibă asupra sa obiecte metalice, i-au fost scoase cătuşele şi a fost dus la vestiar ca să se dezbrace. Profitând de faptul că era singur şi că procedura nu impunea prezenţa unui agent de penitenciar în camera de dezechipare, tânărul a sărit pe geam de la etajul I şi a fugit spre Expo Parc. Aşa cum v-am informat în ediţie de ieri a ziarului nostru, pe lângă condamnarea anterior amintită, el mai primise o pedeapsă cu suspendare de la Judecătoria Costeşti pentru conducere fără permis, iar în plus are aplicată şi o amendă penală de 5.400 lei. Potrivit legii, în caz de neplată, instanţa de judecată poate decide, de la caz la caz, fie transformarea amenzii în muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie înlocuieşte amenda cu închisoarea.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

inbound4775414918361540159

Grupare specializat în acte de terorism, destructurată

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar