Acasă / EVENIMENT / Doi brokeri reținuți pentru înșelăciuni pe Bursa de Capital

Doi brokeri reținuți pentru înșelăciuni pe Bursa de Capital

barbat retinur inselaciune-fotopress-24roPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, cercetează doi bărbaţi bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin infracţiuni economice pe bursa de capital. Cei doi au fost reţinuţi.
La data de 30 august a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, doi bărbaţi, de 28, respectiv 30 de ani, din municipiul Bucureşti, au fost reţinuţi.
Cei în cauză sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, manipulare a pieţei de capital, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, în calitate de agenţi delegaţi (brokeri), bărbaţii ar fi efectuat tranzacţii pe bursă prin procedee fictive şi ar fi indus în eroare mai multe persoane cărora le-au tranzacţionat acţiunile fără ştirea lor, folosind ordine de tranzacţionare contrafăcute.Ulterior aceştia ar fi folosit sumele obţinute din tranzacţionarea ilicită a acţiunilor pentru a cumpăra acţiuni la un preţ supraevaluat din portofoliul propriu, obţinând un folos material injust şi aducând prejudicii persoanelor reprezentate.
Astfel, cei în cauză ar fi cauzat mai multor persoane un prejudiciu total de 4.364.451 de lei.
Cei doi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PetardeConfiscate01

Contrabandiştii, sub control judiciar

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar