Acasă / EVENIMENT / Hoții de energie electrică au fost luați cu asalt de jandarmi

Hoții de energie electrică au fost luați cu asalt de jandarmi

hoti energie electrica prinsi de jandarmi- fotopress-24 (3)Astăzi, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia pe raza comunei Mălureni, sat Păuleasca. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică potrivit prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale, depistarea şi instrumentarea, în teren, a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice (consumuri frauduloase prin sustragere de energie electrică); depistarea persoanelor care sustrag componente ale reţelelor electrice; depistarea persoanelor care folosesc instalaţii clandestine, în scopul racordării la obiectivele sistemelor de distribuţie a energiei electrice; depistarea persoanelor care, prin intervenţii neautorizate, deteriorează, modifică sau blochează funcţionarea echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică; deconectarea şi demontarea branşamentelor racordate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei.

hoti energie electrica prinsi de jandarmi- fotopress-24 (4)În timpul acţiunii de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică, au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică printr-o instalaţie clandestină şi improvizată ce alimenta instalaţia de utilizare.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi a prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

hoti energie electrica prinsi de jandarmi- fotopress-24 (6)Au rezultat 3 dosare de constatare a faptelor care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Postul de Poliţie Mălureni) în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate.

 

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DescinderiEvaziune01 (1)

Descinderi la evazionişti

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar