Acasă / EVENIMENT / Mascaţii pe urmele evazioniştilor în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Giurgiu şi Prahova

Mascaţii pe urmele evazioniştilor în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Giurgiu şi Prahova

Coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, poliţişti de la investigarea criminalităţii economice au efectuat zeci de percheziţii în cinci judeţe într-o cauză penală de infracţiuni economice.

PerchezitiiEvaziune02Piteşti, Bogaţi, Cetăţeni
La primele ore ale dimineţii de astazi, oamenii legii au făcut, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, 22 de percheziţii în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Giurgiu şi Prahova. Descinderile au vizat locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de peste un milion de euro. În Argeş, percheziţiile au avut loc la Piteşti, Bogaţi şi Cetăţeni. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţişti şi procurori dâmboviţeni. Ea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Prejudiciu de peste un milion de euro
Din primele date rezultă că, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale cu profil de activitate colectare şi reciclare deşeuri metalice, nu ar fi evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile. De asemenea, aceştia ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de cheltuieli fictive. La închiderea ediţiei am aflat că şapte suspecţi au fost duşi la audieri. Niciunul nu este din Argeş, din judeţul nostru fiind ridicate doar documente pentru continuarea cercetărilor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DescinderiEvaziune01 (1)

Descinderi la evazionişti

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar