Acasă / EVENIMENT / O bolnavă psihic a fost sechestrată şi violată pe un câmp de la marginea comunei Negraşi

O bolnavă psihic a fost sechestrată şi violată pe un câmp de la marginea comunei Negraşi

Ore de groază a trăit o femeie din Argeş, care a fost sechestrată şi batjocorită de trei bărbaţi. Coşmarul a început pe un câmp de la marginea comunei Negraşi şi a continuat acasă la unul dintre împricinaţi, unde victima a fost din nou siluită. A doua zi, aceasta a primit nişte bani de maxi şi lăsată să plece. Ea a sesizat poliţia după trei zile de la comiterea faptei, iar judiciariştii Poliţiei Costeşti au avut nevoie de alte cinci zile pentru identificarea autorilor, întrucât victima, care suferă de un uşor retard, nu i-a putut descrie. Tot ce a putut spune a fost că doi erau înalţi şi slabi şi unul gras. Deşi părea o misiune imposibilă ca şi când ai căuta acul în carul cu fân, plecând doar de la acea unică „descriere”, oamenii legii au reuşit să pună mâna pe agresori. Aceştia sunt George Radu, de 29 de ani, Ionel Dobre, de 35 de ani, şi Ilie Alexe, de 46 de ani, toţi din satul Bârlogu, comuna Negraşi, care joi seară au ajuns în arest.

A plecat pe jos spre Piteşti
Faptele, după cum v-am informat în ediţia de ieri a ziarului nostru, s-au petrecut în noaptea de 15/16 august. În ziua de Sfânta Maria, o femeie din Piteşti, în vârstă de 32 de ani, cu un uşor handicap psihic, fără se deţină însă acte medicale în acest sens, a mers în vizită la o mătuşă din comuna Mozăceni. Spre seară, deşi mătuşa a rugat-o să rămână la ea până a doua zi, musafira a refuzat şi a plecat pe jos spre Piteşti. Nu se ştie sigur ce intenţiona să facă şi doar se presupune că urma să ajungă la Negraşi, iar de aici să ia un maxi către casă. Femeia a apucat-o de-a dreptul peste câmp şi a trecut de două sate, până a ajuns la Bârlogu în Negraşi. Întrucât deja se înnopta, piteşteanca a decis să se întoarcă la mătuşa sa. Tot pe jos.

Luată la ochi din cârciumă
În timp ce mergea către Mozăceni, femeia a trecut prin faţa unei cârciumi din Bârlogu, unde erau mai mulţi consumatori. Doi dintre ei, ulterior identificaţi ca fiind George Radu şi Ilie Alexe, au observat că piteşteanca părea a fi derutată şi au pus ochii pe ea, cum se zice. Şi-au chemat un cunoscut care avea maşină şi l-au rugat să-i ducă după femeie. Când au ajuns-o din urmă, cei doi au coborât, iar şoferul s-a întors în sat. Radu a pus mâna pe piteşteancă, a tras-o cu forţa pe un câmp de la marginea pădurii şi a încercat să întreţină relaţii sexuale orale cu aceasta. Întrucât victima s-a opus şi a început să ţipe, bărbatul a lăsat-o în pace renunţând lşa intenţia sa. Nervos, Alexe, care e tată a şase copii, a venit din spate şi i-a tras un pumn consăteanului – cel puţin aşa susţine George Radu – după care dezbrăcat victima, nu înainte de a-i aplica mai multe lovituri, pentru a-i înfrânge o eventuală rezistenţă. Observând că era în perioada aceea delicată prin care trec lunar femeile, i s-ar fi făcut scârbă, dar a forţat-o pe femeie să întreţină relaţii sexuale orale, apoi i-a luat geanta.

Dezvirginată pe câmp
Între timp, şoferul ajunsese la cârciuma din sat, unde l-a găsit pe Ionel Dobre, tatăl unui copil de opt ani, iar acesta l-a întrebat unde i-a lăsat pe amicii săi de pahar. Omul i-a răspuns ceva de genul „i-am lăsat pe câmp, unde s-au apucat de aia”. Atât i-a trebuit lui Dobre, care a încălecat pe bicicletă şi a pornit către marginea satului. Pe drum s-a intersectat cu Alexe, de la care a aflat că „aia” a rămas pe câmp. Individul o găseşte, îi smulge bruma de haine care o mai avea pe ea şi, fără să-i pese de slaba opoziţie a femeii şi nici de faptul că era „la period”, cum zic femeile la ţară, întreţine un raport sexual normal cu victima, ocazie cu care o şi dezvirginează (deflorarea a fost confirmată de medicul legist). Apoi, îi dă femeii un tricou de-al lui şi o duce la el acasă. Aici o spală, îi pune să mănânce, o lasă să-şi mai revină şi întreţine din nou raporturi sexuale cu femeia. A doua zi, îi dă vreo 20 de lei ca să aibă de maxi-taxi şi o lasă să plece.

A indicat alte persoane
Femeia, care e orfană de ambii părinţi, ajunge bătută măr acasă, unde locuieşte cu fratele său bolnav psihic (cu documente medicale care atestă afecţiunea). După trei zile, ea se prezintă la Poliţia Piteşti şi a explicat, aşa cum s-a priceput, ce i s-a întâmplat. Cazul a revenit spre soluţionare judiciariştilor formaţiunii de investigaţii criminale de la Poliţia Costeşti, care au audiat victima în prezenţa unui psiholog de la DGASPC Argeş. Pentru poliţişti principala problemă era că femeia nu a putut indica exact locul unde s-a petrecut fapta, nu i-a putut descrie pe agresori decât ca fiind doi bărbaţi înalţi şi slabi şi unul gras, a indicat alte persoane. Din aproape în aproape oamenii legii au reuşit să refacă traseul parcurs de victimă până la Bârlogu, au fost audiaţi mai mulţi martori şi după cinci zile de eforturi susţinute agresorii au fost identificaţi. Audiaţi, aceştia nu şi-au recunoscut faptele, dar încercând să-şi scape pielea, fiecare a dat vina pe celălalt. Culmea, mama lui Ilie Dobre spune că, de fapt, fiul ei ar fi fost… salvatorul femeii, dar dacă „a făcut ceva ce nu trebuie, atunci să se ducă la puşcărie”.Vineri după-amiază, cei trei au fost duşi la instanţa de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate, viol şi tentativă de viol.După audieri, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub acuzaţia de lovire şi lipsire de libertate pentru George Radu, cel care nu a făcut sex cu fata. Ceilalţi doi bărbaţi au ajuns în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, Judecătoria Costeşti emiţînd pe numele lui Ilie Alexe şi Ionel Dobre mandate pe cîte 30 de zile.

Val Nicolau Foto-Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PetardeConfiscate01

Contrabandiştii, sub control judiciar

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar