Acasă / EVENIMENT / Percheziții în Argeș

Percheziții în Argeș

perchezitii

În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciara din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Capitalei au pus în aplicare 73 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Prahova, Teleorman şi Ialomiţa, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franţa.

În Argeş, percheziţia a avut loc la domiciliul unui bărbat din comuna Stâlpeni. Este vizată activitatea unor grupuri infracţionale specializate în comiterea de furturi din tiruri aflate în mers, fapt care le-a atras apelativul de „acrobaţi” sau „surferi” în presa franceză, fapte comise atât în România, cât şi pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene. Prejudiciul se ridică la câteva milioane de euro, iar în baza activităţilor de cooperare, la acţiune au participat şi judiciarişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, reprezentanţi ai Europol, precum şi anchetatori francezi şi olandezi, suportul financiar şi logistic fiind asigurat de Eurojust.

Furau telefoane de ultimă generaţie
Potrivit anchetatorilor, cel mai mare jaf a fost comis pe 24 iulie 2017 în Olanda, când banda de hoţi a sustras dintr-un camion telefoane mobile şi aparatură electronică de ultimă generaţie în valoare totală de 550.000 euro, bunuri care ulterior au fost recuperate în mare parte. În dosarul cauzei se mai menţionează că, în noaptea de 30 noiembrie 2016, membrii grupului au sustras dintr-un ansamblu rutier care circula pe un drum din Belgia telefoane mobile şi aparatură electronică de ultimă generaţie în valoare totală de 82.700 euro. De asemenea, în nopţile de 15/16 februarie şi, respectiv, 24/25 martie 2017, banda suspectă a furat dintr-un alt tir afla în deplasare pe un feribot între două localităţi între Suedia şi Finlanda tot telefoane mobile şi aparatură electronică de ultimă generaţie în valoare de 895.000 euro. Ulterior, marfa a fost comercializată în România cu ajutorul celorlalţi membri ai grupării. Apoi, în noaptea de 21 iulie 2017, dintr-un tir care circula pe o şosea din Spania au fost sustrase tot telefoane mobile şi aparatură electronică de ultimă generaţie în valoare de 37.485,58 euro, bunuri care ulterior au fost recuperate în mare parte.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

inbound5997146289753876638

Oamenii fără adăpost în atenția polițiștilor

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar