Acasă / EVENIMENT / Peste 2.600 de jandarmi au asigurat liniștea în luna decembrie

Peste 2.600 de jandarmi au asigurat liniștea în luna decembrie

IJJ-Arge-Gheorghe-Lupescu-comandant-La conferinţa de presă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, col. dr. Gheorghe Lupescu, inspector-şef al jandarmeriei argeşene, a scos în evidenţă că, luna trecută, efectivele unităţii au executat 925 de misiuni, în care au fost angrenaţi 2.632 de jandarmi. În perioada de referinţă, inspectoratul a asigurat ordinea publică la 71 de misiuni fiind folosiţi 516 jandarmi, din care 17 misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice la manifestări cultural-artistice, 19 la evenimente religioase, 13 la competiţii sportive, 20 la manifestări de protest şi 2 la alte manifestări. De asemenea, tot în decembrie 2017, Jandarmeria Argeş a executat 202 patrule mixte împreună cu poliţia şi 552 patrule proprii, la majoritatea fiind folosiţi şi câinii de serviciu.

„Bombiţe” confiscate
La sfârşitul lunii trecute, jandarmii argeşeni au descoperit peste 100 de baterii de focuri din clasele a II-a şi a III-a, precum şi 1.000 de petarde, obiecte pirotehnice clasificate ca periculoase şi interzise la deţinere. Cele mai multe „bombiţe” au fost găsite ascunse în autoturisme parcate în zona pieţelor Trivale şi Războieni, dar şi a unui mall. Cu acest prilej au fost identificaţi doi bărbaţi şi o femeie care făceau comerţ cu respectivele obiecte, marfa şi negustorii fiind predaţi poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Salvaţi de pe munte
De asemenea, pe 31 decembrie, 130 de turişti au rămas blocaţi pe platoul Babele din masivul Bucegi. Pentru salvarea şi coborârea lor de pe munte în condiţii de siguranţă au intervenit jandarmi din Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Incidentul s-a datorat faptului că operatorii au oprit telecabina din cauza vântului extrem de puternic, iar turiştii nu mai puteau să revină la cabane. „Vreau să le mulţumesc în mod deosebit cadrelor inspectoratului nostru, care n-au pregetat să se prezinte la serviciu şi să plece în misiune, deşi era noaptea de Revelion. Împreună cu celelalte forţe angrenate în misiunea de salvare au participat la coborârea grupului pe traseul turistic care duce la cabana Peştera, mai ales că printre turişti erau şi copii, iar misiunea s-a terminat în jurul orei patru a dimineţii de 1 ianuarie”, a declarat colonelul Lupescu.

Pregătiri pentru parastas
Şeful Jandarmeriei Argeş a mai vorbit despre activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în care au fost implicate efectivele inspectoratului, asigurarea ordinii şi siguranţei publice cu ocazia funeraliilor Regelui Mihai I al României desfăşurate la Curtea de Argeş în sistem integrat cu poliţia şi ISU Argeş etc. Pentru sâmbătă, când va avea loc parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai I, jandarmeria argeşeană este pregătită de o nouă misiune, fiind prevăzută inclusiv posibilitatea de suplimentare a forţelor, dacă situaţia operativă o va impune. Foto-Video: Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DecedatZapada02

A murit îngheţat în zăpadă

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar