Acasă / EVENIMENT / Săltaţi de mascaţi direct din pat pentru trafic de minori şi proxenetism

Săltaţi de mascaţi direct din pat pentru trafic de minori şi proxenetism

perchezitii_fotopress24Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări faţă de trei suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna octombrie 2015, cei în cauză ar fi racolat şi transportat trei tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia pe stradă atât în ţară, cât şi în străinătate.

Luaţi direct din pat
La primele ore ale dimineţii de ieri, lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi ai serviciului similar din Dâmboviţa, au efectuat, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române sub cordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor. Oamenii legii vizează trei suspecţi cu vârste între 20 şi 31 de ani, domiciliate în Târgovişte şi în alte localităţi dâmboviţene, pe care efectiv i-au luat din aşternuturi.

Zeci de persoane aduse la audieri
Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi obţinut în urma serviciilor prestate de tinerele pe care le exploatau sexual aproximativ 300.000 de lei. În urma descinderilor de ieri dimineaţă, poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale suma de 1.500 lei, 22 de telefoane mobile şi 34 cartele telefonice susceptibile că au fost folosite la comiterea de infracţiuni. Sub escorta mascaţilor 24 de persoane, inclusiv din Argeş unde erau puse să presteze tinerele, printre care martori şi clienţi ai fetelor, au fost aduse cu dubele la sediul DIICOT Piteşti, pentru a fi audiate.

Al doilea grup în nici o lună
La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, precum efective de jandarmi. Este a doua activitate pe linia prinderii grupărilor care se ocupă cu traficul de persoane, traficul de minori şi proxenetismul derulată de procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Piteşti în această lună. Vă reamintim că, în urmă cu nici două săptămâni, doi traficanţi de persoane au fost depistaţi în cartierul piteştean Războieni. În timpul descinderilor, la domiciliul împricinaţilor cu fost descoperite trei tinere, dintre care una minoră, pe care proxeneţii le transformaseră în sclave sexuale şi le puneau să se prostitueze într-o garsonieră pe care ei o închiriaseră în blocul 1 din cartierul Craiovei.

Val. NICOLAU

Despre Administrator

Citeşte şi ...

PerchezitiiSamsari01

Mascaţii au descins peste samsarii de mașini

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar