Acasă / EVENIMENT / Un deţinut a evadat din cabinetul medical

Un deţinut a evadat din cabinetul medical

Poliţia, Jandarmeria şi Penitenciarul Mioveni sunt în alertă după ce, la prânz, un deţinut a evadat la scurt timp după ce a intrat într-un cabinet medical.

DetinutEvadat01Era singur în vestiar
„Miercuri, 6.11.2019, în jurul orei 13.10, s-a constatat că deţinutul Ioniţă Florin Cristian, în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani şi o lună de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, a părăsit o unitate sanitară de pe raza localităţii Piteşti, unde se afla în vederea efectuării unor investigaţii de specialitate. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române. Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii unităţii sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu trening negru, scămoşat, şi purta bocanci negri. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Mioveni, la numărul de telefon: 0248/260000″, au transmis reprezentanţii Penitenciarului Mioveni.

A sărit pe geam
Evenimentul a avut loc la Centrul de Diagnostic şi Tratament din zona centrală a municipiului, unde deţinutul, care era spitalizat în secţia TBC a Penitenciarului Spital Mioveni, a fost adus pentru control şi urma să fie supus unor examinări radiologice. Întrucât nu trebuia să aibă asupra sa obiecte metalice, el a fost dus la vestiar ca să se dezbrace. Profitând de faptul că acest aspect nu impunea prezenţa unui agent de penitenciar în camera de dezechipare, tânărul a sărit pe geam de la etajul I şi ar fi fugit spre Expo Parc. Din câte am aflat, deţinutul este din Miroşi şi, pe lângă condamnarea anterior amintită, mai are aplicată şi o amendă penală de 5.400 lei. Potrivit legii, în caz de neplată, instanţa de judecată poate decide, de la caz la caz, fie transformarea amenzii în muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie înlocuieşte amenda cu închisoarea.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

inbound4775414918361540159

Grupare specializat în acte de terorism, destructurată

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar