Acasă / EVENIMENT / Vânzător de moarte, capturat de poliţişti

Vânzător de moarte, capturat de poliţişti

Ieri-dimineaţă, procurori DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au efectuat trei percheziţii domiciliare, una la Piteşti şi alte două la Slatina, într-o cauză vizând efectuarea de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv (etnobotanice, cum sunt ele cunoscute) şi ucidere din culpă. La acţiune au participat poliţişti Antidrog şi luptători ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Argeş şi Olt, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a IGPR. Ieri, trei persoane au fost aduse la DIICOT Piteşti pentru audieri, una dintre ele fiind reţinută.

Doze preparate de suspect
În cauză există suspiciunea rezonabilă că Ionuţ Cristian Chiriţă, de 28 de ani, din Slatina, a achiziţionat online diverse substanţe psihoactive, care ajungeau la acesta, prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, împricinatul a procurat material vegetal din farmacii, mai exact ceai de salvie sau „damiana” (plantă aromată perenă, originară din zonele tropicale ale Americilor şi din partea de nord a Caraibelor; întrucât stimulează secreţia de testosteron, mai e cunoscută şi ca afrodiziacul maiaşilor, n.r.), pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menţionat, folosind o proporţie de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, cel în cauză a comercializat materialul vegetal către diverşi consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantităţi de de 0,25 grame de substanţă contra sumei de 25 lei doza. În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ un kg de fragmente vegetale, 4.500 lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

Legătură cu mortul de pe Teilor
Potrivit anchetatorilor, cazul are legătură directă cu tânărul decedat pe trotuar lângă un bloc din cartierul piteştean Teilor. Din verificări a rezultat că, pe 11 martie, patru tineri consumatori din Piteşti s-au deplasat cu un autoturism la Slatina. Acolo s-au întâlnit cu Ionuţ Cristian Chiriţă, de la care au cumpărat cinci plicuri de substanţă vegetală psihoactivă pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice. Unul dintre ei, Alexandru Dumitru Ţuţulică, de 28 de ani (Mitu pentru prieteni şi apropiaţi), a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient.
În această stare, în loc să fie dus la spital, unde poate ar mai fi avut şanse să fie salvat, tânărul a fost coborât din autoturism şi aşezat pe trotuarul de lângă blocul nr. 2, de pe Aleea Teilor, unde în scurt timp a şi decedat.

Cercetări extinse
Aşa cum v-am informat, maşina, un Opel Antara, din care a fost coborât Ţuţulică, a fost dată în urmărire, iar seara, un echipaj de jandarmi a identificat-o în trafic pe strada Exerciţiu. Şoferul, Ionuţ R., de 20 de ani, din Piteşti, era însoţit de trei adolescente care nu aveau legătură cu ceea ce se întâmplase câteva ore mai devreme. Flăcăul a declarat că fusese angajat ca şofer de trei prieteni, pe care i-a dus la Slatina după „marfă”, iar ce a urmat deja v-am explicat. Între timp, ofiţerii Antidrog şi procurorii DIICOT, în competenţa cărora a intrat soluţionarea dosarului, au extins cercetările şi au mai audiat un tânăr, pe Daniel B., de 23 de ani, piteştean, pasager în maşină. Acesta a recunoscut că, împreună cu ceilalţi, a consumat etnobotanice. A fost identificat şi cel de-al patrulea pasager, care, la întoarcerea în Piteşti, a fost lăsat acasă. Acesta nu a fost găsit la domiciliu şi e căutat de oamenii legii. Toţi, inclusiv şoferul, sunt cercetaţi penal. Deocamdată, şi el, şi conducătorul auto (care, după testul rapid, a rezultat că nu consumase substanţe interzise) sunt cercetaţi in rem pentru infracţiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, faptă pentru care legea prevede o peapsă de la trei luni la un an de închisoare sau amendă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

DescinderiEvaziune01 (1)

Descinderi la evazionişti

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar