Acasă / EVENIMENT / Weekend îndoliat pe şoselele judeţului

Weekend îndoliat pe şoselele judeţului

MortalMoraresti01

Vineri şi sâmbătă, un om a murit şi alţi nouă au fost răniţi, unii grav, după ce maşinile în care se aflau au fost implicate în accidente rutiere produse pe şosele din judeţ. Joi, un alt argeşean îşi pierduse viaţa tot în urma unui accident de circulaţie la Miceşti. La originea acestor evenimente au stat mai mulţi factori. În primul rând este vorba despre indisciplina în trafic, despre nerespectarea regimului de viteză şi neadaptarea la condiţiile meteo-rutiere cu carosabil ud şi alunecos din cauza ploii. Apoi, mulţi conducători auto dau dovadă de agresivitate în trafic în sensul că, fiind la volanul unor maşini puternice, cred că sunt stăpânii şoselelor. Ei încalcă norme elementare ale codului rutier fie angajându-se în depăşiri riscante, fie ignorând regulile de acordare a priorităţii. Alţii nu păstrează distanţa în mers şi circulă lipiţi de cei din faţă, fără să realizeze că în caz de frânare bruscă nu au nici cea mai mică şansă să evite producerea accidentului. Lor li se adaugă cei care se urcă la volan băuţi, dar şi pietonii care traversează prin alte locuri decât cele amenajate. Şi dacă la toate astea mai punem starea deficitară a infrastructurii rutiere, să nu ne mai mirăm că, la nivel naţional, suntem în topul ţărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere grave şi foarte grave. Cu părere de rău trebuie să spunem că, deşi animate de cele mai bune intenţii, campaniile de prevenire derulate de poliţiştii rutieri nu au dus la rezultatele scontate.

Femeie moartă la Morăreşti
Astfel, vineri după-amiază, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs în comuna Morăreşti. Pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în condiţii de ploaie, Radu B., de 51 de ani, din Bucureşti, conducea un Fiat Punto dinspre Piteşti către Râmnicu Vâlcea. Într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul volanului, a derapat, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un tir condus regulamentar de Cristian F., de 53 de ani, din Tigveni. În urma impactului extrem de violent Fiatul a devenit o masă de fiare contorsionate şi a ieşit în decor, iar şoferul şi soţia sa, Raluca D., de 60 de ani, tot din Bucureşti, au rămas încarceraţi. La faţa locului au intervenit echipaje ale pompierilor şi ambulanţei, dar, din păcate, femeia a fost declarată decedată. Şoferul, care suferise politraumatisme grave, a fost preluat de ambulanţa de terapie intensivă mobilă şi transportat la Spitalul Judeţean Piteşti. De asemenea, salvatorii au găsit în autoturismul distrus şi un căţel aparţinând familiei, mort şi el.

BMW-ul a lovit un Polo
Şi tot la Morăreşti, dar în jurul orei 11, a avut loc un alt accident rutier, de asemenea pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum pe timp de ploaie. Un BMW scăpat de sub control condus spre Piteşti de Constantin M., de 35 de ani, din Cuca, a derapat într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens şi s-a tamponat cu un Volkswagen Polo condus regulamentar din sens opus de Valeriu V., de 70 de ani, din Piteşti. Rănit uşor, septuagenarul a fost transportat la spital.

A scăpat Duster-ul de sub control
Tot atunci, Andreea B., de 21 de ani, din Arad, circula cu o Dacia Duster spre Vâlcea. La ieşire de pe Autostrada A1, pe strada Serelor din Bascov, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente în mers şi al neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a lovit din spate o Dacia Logan condusă de Mădălina B., de 31 de ani, din Piteşti, apoi Duster-ul a acroşat şi un autocamion la volanul căruia de afla Nicolae M., de 41 de ani, din Cotmeana. Rănită uşor, şoferiţa Loganului a fost transportată la spital.

Nu a oprit la intersecţie
Sâmbătă, Elena N., de 43 de ani, din Bascov, circula cu un Land Rover pe DJ734 prin Lereşti. L intersecţia cu strada Braşovului şoferiţa nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP şi s-a tamponat cu un BMW condus regulamentar de Costin N., de 39 de ani, din Bughea de Jos. Accidentul s-a soldat cu rănirea Ioanei B., de 18 ani, a Despinei C., de 33 de ani, şi a lui Mihai C., de 22 de ani, toţi din Câmpulung, pasageri în BMW, şi a lui Vasile D., de 70 de ani, respectiv a soţiei sale, Gherghina, de 64 de ani, ambii din Bascov, pasageri în Land Rover. Toate cele cinci victime au ajuns la spital.

Şoferul era băut
Tot sâmbătă, Ionel N., de 36 de ani, din Ştefăneşti, conducea un VW către Câmpulung. La Schitu Goleşti, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului, iar maşina a părăsit carosabilul şi s-a izbit de un cap de pod. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a lui Ion V., de 44 de ani, din Ştefăneşti, pasager pe scaunul din dreapta faţă. Bărbatul suferise luxaţie de şold drept, fractură de col femural stâng şi fractură de bazin şi a fost internat la spital. Agenţii rutieri au stabilit că şoferul era băut şi avea o concentraţie de 0,49 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Copii răniţi în maşina părinţilor
În aceeaşi zi, un alt eveniment rutier a avut loc la Piteşti, în apropiere de sediul unui cunoscut dealer auto. Ionuţ N., de 46 de ani, din municipiu, circula cu o Dacia Logan şi la ieşirea de pe o proprietate privată nu s-a asigurat. În acest context s-a tamponat cu un Peugeot condus regulamentar spre Piteşti de Ionuţ P., de 36 de ani, din Bascov, alături de care se aflau soţia sa şi cei doi copii ai lor în vârstă de trei, respectiv nouă ani. În urma accidentului au fost răniţi, din fericire uşor, cei doi micuţi, care au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie. Primul avea dureri abdominale, iar pe celălalt îl durea mâna dreaptă. În toate cazurile au fost deschise dosare penale pentru ucidere, respectiv vătămare corporală din culpă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

inbound3733883979649606466

36 de persoane bănuite de trafic de droguri conduse la audieri

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar