Acasă / EVENIMENT / Zeci de conducători auto lăsaţi pietoni de Crăciun

Zeci de conducători auto lăsaţi pietoni de Crăciun

fotopress24.roDe Crăciun, poliţiştii argeşeni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.
Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Crăciunului, peste 250 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.
Zilnic, efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 29 de autospeciale, din care 11 dotate cu aparate radar.În perioada 25 – 27 decembrie a.c., poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni, dintre care 15 de natură judiciară, 1 la regimul materialelor explozive, 6 la regimul circulaţiei rutiere şi 8 de altă natură.
În aceeaşi perioadă, poliţiştii au aplicat aproximativ 500 de sancţiuni, în valoare de peste 178.000 de lei.Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială 8 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic şi 1 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 397 de sancţiuni contravenţionale, 118 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.Totodată, poliţiştii au retras 13 certificate de înmatriculare şi au reţinut 52 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 25 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Foto Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

IMG-20200813-WA0001

Două persoane au fost rănite în urma unui accident

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar