Acasă / SOCIAL / 160 de jandarmi la datorie în perioada 14-16 august cu ocazia sărbătorii creştin ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”

160 de jandarmi la datorie în perioada 14-16 august cu ocazia sărbătorii creştin ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”

jandarmerieÎn perioada 14 – 15 august 2015, jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordine pe timpul oficierii slujbelor religioase, cu ocazia sărbătorii creştin ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, şi organizarea procesiunii cu moaştele „Sf. Muceniţa Filofteia” de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.
Având în vedere experienţa anilor trecuţi, estimăm participarea a aproximativ 10.000 de persoane la manifestările religioase de la Mânăstirea Curtea de Argeş.
În perioada 14 – 15.08.2015 s-au stabilit locuri de campare pentru enoriaşii din alte localităţi în următoarele zone:
Grup Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu”, b-dul Basarabilor, municipiul Curtea de Arges;
Comuna Valea Iaşului, zona stadion.

Locuri de parcare a mijloacelor auto destinate transportului participanţilor:
Municipiul Curtea de Argeş : b-dul Basarabilor şi str. 1 Decembrie 1918;
Comuna Valea Iaşului: stadionul comunal.

Restricţiile impuse de organizarea manifestaţiei :
interzicerea campării în incinta şi zonele adiacente lăcaşului de cult a pelerinilor veniţi în pelerinaj conform prevederii Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice (suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane, măsurată de la limita exterioară de jur – împrejurul monumentului istoric);
interdicţia comercializării băuturilor alcoolice de către societăţile comerciale din zona adiacentă, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor;
de circulaţie rutieră
dirijare rutieră – b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918, comuna Valea Iaşului.

Întrucât această sărbătoare a atras de fiecare dată un număr mare de pelerini în zona locaşurilor de cult, în special mănăstiri, pentru evitarea unor evenimente nedorite şi pentru desfăşurarea într-un climat de normalitate a acestei manifestări religioase, Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:
participanţii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor;
să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.
Vor fi distribuite pliante şi fluturaşe pentru îndrumarea pelerinilor şi cu recomandări ale Jandarmeriei pentru gestionarea evenimentelor în bune condiţii.
Având în vedere că la Mănăstirea Curtea de Argeş se estimează prezenţa unui număr foarte mare de pelerini, măsurile de ordine în zona vor fi asigurate de 60 de jandarmi.
Jandarmii argeşeni vor fi prezenţi şi în Piteşti, pe timpul desfăşurării slujbelor religioase la Biserica Mavrodolu şi Biserica „Adormirea Maicii Domnului” .

În perioada 14 – 16 august 2015, jandarmii vor fi prezenţi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi cu ocazia unor manifestări cultural artistice şi sportive care se desfăşoară în judeţul nostru după cum urmează:
14 – 15.08.2015 în mun. Piteşti şi în mun. Curtea de Argeş pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi”;
14 – 15.08.2015 în municipiul Curtea de Argeş pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Zielel Municipiului”;
15 – 16.08.2015 in oraşul Mioveni – Rally Cross;
14 – 23.08.2015, în mun. Piteşti, zona centrală, pe timpul târgului popular “Sfânta Maria Mare”;
15.08.2015 pe timpul Targurilor tradiţionale Sf. Maria în următoarele localităţi:
– Dârmăneşti
– Săpata
– Uda
– Bârla
– Beleţi Negreşti
– Poienarii de Muscel
– Albeştii de Muscel
15 – 16.08.2015 în comuna Arefu, pe timpul manifestărilor cultural artistice şi sportive ocazionate de evenimentele ,,Dracula Fest” şi ,,Dracula Bike”.
Având în vedere numărul mare de persoane ce vor participa la aceste activităţi, măsurile de ordine şi siguranţă vor fi asigurate de 100 de jandarmi.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar