Acasă / SOCIAL / 170 de jandarmi argeşeni asigura ordinea în perioada 14 – 15 august cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

170 de jandarmi argeşeni asigura ordinea în perioada 14 – 15 august cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

În perioada 14 – 15 august 2014, jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordine pe timpul oficierii slujbelor religioase, cu ocazia sărbătorii creştin ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, şi organizarea procesiunii cu moaştele „Sf. Muceniţa Filofteia” de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.
Având în vedere experienţa anilor trecuţi, estimăm participarea a aproximativ 10.000 de persoane la manifestările religioase de la Mânăstirea Curtea de Argeş.
În perioada 14 – 15.08.2014 s-au stabilit locuri de campare pentru enoriaşii din alte localităţi în următoarele zone:
– Grup Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu”, b-dul Basarabilor, municipiul Curtea de Arges;
– Comuna Valea Iaşului, zona stadion.
Locuri de parcare a mijloacelor auto destinate transportului participanţilor:
Municipiul Curtea de Argeş
– b-dul Basarabilor;
– str. 1 Decembrie 1918;
Comuna Valea Iaşului
– stadionul comunal.
Restricţiile impuse de organizarea manifestaţiei :
– interzicerea campării în incinta şi zonele adiacente lăcaşului de cult a pelerinilor veniţi în pelerinaj conform prevederii Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice (suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane, măsurată de la limita exterioară de jur – împrejur monumentului istoric);
– interdicţia comercializării băuturilor alcoolice de către societăţile comerciale din zona adiacentă, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor.
– de circulaţie rutieră
dirijare rutieră – b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918, comuna Valea Iaşului.

Întrucât această sărbătoare a atras de fiecare dată un număr destul de mare de pelerini la locaşurile de cult, în special la mănăstiri, pentru evitarea unor evenimente nedorite şi pentru desfăşurarea într-un climat de normalitate a acestei manifestări religioase, Jandarmeria Argeş face o serie de recomandări:
– credincioşii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările forţelor de ordine;
– să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;
Totodată pe timpul misiunii vor fi distribuite pliante, postere şi fluturaşe pentru îndrumarea pelerinilor şi cu recomandări ale jandarmeriei pentru gestionarea evenimentelor în bune condiţii.
Având în vedere că la Mănăstirea Curtea de Argeş se estimează prezenţa unui număr foarte mare de pelerini, măsurile de ordine în zona vor fi asigurate de 70 de jandarmi.
În perioada 14 – 16 august 2014, jandarmii vor fi prezenţi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi cu ocazia unor manifestări cultural artistice şi sportive care se desfăşoară în judeţul nostru după cum urmează:
– 14.08.2014 în mun. Curtea de Argeş pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi”
– 14 – 15.08.2014 în municipiul Curtea de Argeş pe timpul desfăşurării „Târgului Meşterilor Populari”
– 14 – 15.08.2014 in oraşul Mioveni – Rally Cross
– 15.08.2014 în mun. Piteşti pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi”
– 15.08.2014 în comuna Albeştii de Muscel pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Ziua Comunei”
– 15.08.2014 în municipiul Curtea de Argeş pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Zielel Municipiului”
– 15.08.2014 pe timpul Targurilor tradiţionale Sf. Maria în următoarele localităţi:
– Dârmăneşti
– Săpata
– Uda
– Bârla
– Beleţi Negreşti
– Recea
– 16.08.2014 în comuna Nucşoara şi Arefu acordarea de asistenţă montană pe traseul Valea Rea – Moldoveanu – Fagaras, pe timpul unui concurs de turism sportiv;
– 16.08.2014 în comuna Lereşti, sat Voieneşti pe timpul manifestărilor cultural artistice ocazionate de evenimentul „Targ Tradiţional”;
– 16.08.2014 în comuna Arefu pe timpul manifestărilor cultural artistice şi sportive ocazionate de evenimentele ,,Dracula Fest” şi ,,Dracula Bike”;
Având în vedere numărul mare de persoane ce vor participa la aceste activităţi, măsurile de ordine şi siguranţă vor fi asigurate de 100 de jandarmi.

Gabriela M.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar