Acasă / EVENIMENT / 250 de familii nevoiașe din județul Argeș vor primi câte un pachet cu alimente

250 de familii nevoiașe din județul Argeș vor primi câte un pachet cu alimente

Crucea Roșie Română împreună cu Fundația Carrefour și Carrefour România implementează proiectul „Banca de Alimente pentru 41 de județe și cele 6 sectoare ale Municipiului București”. Acesta are ca obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a unor familii și persoane nevoiașe.
Începând din luna aprilie a.c., 11750 de familii sărace din întreaga țară, primesc pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet conține: orez, zahar, ulei, făină, mălai, bulion, paste făinoase, biscuiți, conserve din carne.
În total vor fi distribuite aproximativ 150.000 kg de alimente.
În fiecare județ vor fi ajutați câte 250 de beneficiari, evaluați în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Începând cu luna august proiectul va debuta și în Argeș.
Valoarea totală a proiectului „Banca de Alimente pentru 47 județe” este de 233.266 de euro din care Fundația Carrefour și Carrefour România au asigurat suma de 173.000 de euro, iar Crucea Roșie Română suma de 60.266 de euro.
Începând din septembrie 2009, datorită generozității partenerilor și a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roșii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanțuri de super și hyper – marketuri din România. Fundația Carrefour a răspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente populația săracă a țării. Colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina și bucuria în sufletele și pe masa celor nevoiași”, a declarat doamna Mihaela Geoană, Președinte a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Reamintim că proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat începând din septembrie 2009, cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care nu-și pot procura prin forțele proprii necesarul zilnic de hrană.
În peste 4 ani de proiect au fost ajutate cu alimente de baza un numar de aproximativ 100.000 de familii si persoane singure, din care aproximativ 15.400 au primit alimente colectate in magazinele Carrefour.
Carrefour România: Carrefour România este primul partener al Crucii Roșii Române care s-a alăturat proiectului Banca de Alimente.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar